Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Pilates laitteiden tie Aplicon tuotteeksi

2000-luvun alussa fysioterapeutti Jarmo Ahosen kautta tutustuin Pilates laitteisiin, jotka olivat juuri saapuneet Suomeen. Vastavalmistuneena Pilates ohjaajana olin päästä pyörällä näiden “kidutuslaitteiden” näköisten vempaimien tehosta. Joka treenin jälkeen kehoni oli rento ja samalla voimakas.

Kouluttauduin ensimmäisten joukossa ohjaajaksi ja muutaman vuoden kuluttua ostin kuusi reformeria Lohjalle. Olin todella edelläkävijä, koska tuossa vaiheessa ei laitteista juuri tiedetty, mutta tunsin sisälläni, että tämä kallis satsaus kannattaa.

Näin kävi, laitteet valloittivat asiakkaani. ”Nämä koukuttaa!” tuumasi eräs nainen tunnin jälkeen. Kyllä vaan koukuttaa, koska laitteet antavat niin nopeasti tuntuvia ja näkyviä tuloksia. Notkeus ja voima lisääntyvät yhtä aikaa, mikä lisää liikunnan vapautta ja kivuttomuutta kehossa. Tästä olen saanut nauttia omassa itsessäni ja ohjatessani muita kohta 20-vuoden ajan. Pilates oli nero aikanaan, ei voi muuta sanoa!

Vuonna 2019 päätin radikaalisti vähentää töitä. Nyt olin ison haasteen edessä, kuka jatkaisi hyvin menestyvää laiteohjaajan uraa Lohjalla? Ei kai elämäntyöni loppuisi ja unohtuisi?

Elämä yllätti minut täysin, kun Aplicon henkilökunta Jutta etunenässä hullaantui laitteisiin, joita tässä vaiheessa oli jo 12; kuusi reformeria ja kuusi wunda chairiä. Jutta haastoi henkilökuntaansa kysymällä, kuka lähtisi ohjaajakoulutukseen, jonka käynnistäisin. Terveys, ilo ja hyvä olo ovat Aplicon toiminnan keskiössä ja laitteilla harjoittelu tulisi tukemaan upeasti myös tätä tavoitetta. Päätös oli siksi Aplicollekin luonnollinen jatkumo jo vuosien antoisalle yhteistyöllemme.

Uskomatonta, olin ratketa riemusta, kun kuusi ohjaajaa ilmoittautui mukaan. Kuusi taitavaa, kokenutta liikunnanohjaajaa halusi kauttani oppia lisää liikkeenohjauksesta ja laitetyöskentelystä.

Meillä on ollut hyvin antoisa matka yhdessä. Oppilaani ovat olleet ahkeria ja yksi kerrallaan heidän kehossa on alkanut näkyä ja tuntua laitteiden teho. Koulutus pohjautuu vahvasti omaan treeniin, vain sen kautta voi ohjata toista.

Laitepilates on tuonut reilusti lisää ryhtiä olemukseeni. Kuntosalitreeneissä laitepilates on tuonut parempaa ydintuen aktivoitumista ja kehonhallintaa. Liikkuvuuden ja ryhdin parannuttua myös turhat lihasjännitteet ovat vähentyneet kehossa.” kertoo uusi Pilates laiteohjaaja Petra tuntemuksiaan.

“Todella hyvää vastapainoa kovalle kuntosaliharjoittelulle.” on yksi Miikan asiakkaan kommentti yksityistunnin päätteeksi.

Voisinko olla onnellisempi? Aloittamani työ jatkuu Lohjalla hyvissä käsissä. Paras palaute minulle on ollut se, että moni aikaisemmin tunneillani käynyt on hyvin tyytyväisenä jatkanut kouluttamieni ohjaajien kanssa. Samoin Aplicon jäsenet löysivät heti laitteet ja moni paljon kuntosalilla treenaava on huomannut, minkä lisän nämä laitteet tuovat siihen harjoitteluun.

Minä pysyn taustatukena. Treenaamme ohjaajien kanssa  viikoittain. Olen Lohjalla torstaisin, jolloin tarjoan kaksi Pilates lattiatuntia asiakkaille ja vedän Lavista Aplicon nimissä.

Tarina siis jatkuu ja mielenkiinnolla odotan, mitä vielä kehittelemme ihmisten hyvinvoinnin hyväksi.

Yhteistyössä on voimaa!

 

Kirjoittaja:

Sirpa Salmenoja

Pilates Sirpa Salmenoja

 

 

 

 

Lue lisää Laitepilateksesta Aplicossa klikkaamalla tästä!

Varaa aika henkilökohtaiseen tutustumiseen

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: