Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Uudistetun liikkumisen suosituksen sisältö osa 2/2

Viime kirjoituksessani tarkastelimme liikkumisen suosituksen osia, jotka ovat säilyneet lähestulkoon samanlaisina kuin vanhassa UKK-instituutin liikuntapiirakassa.

Yksi suuri muutos entiseen liikuntapiirakkaan on kuitenkin tehty. Vaade vähintään 10 minuutin kestoisista liikkumishetkistä on kokonaan poistunut. Nykyään riittävät jo muutaman minuutin pätkät kerrallaan.

Kokonaan uutena osana liikkumisen suosituksiin on tullut kevyt liikuskelu, paikallaanolon tauottaminen ja riittävä uni. Kevyttä liikuskelua tulisi tehdä mahdollisimman usein. Ihan jokainen askel kannattaa, sillä nivelesi vetreytyvät, verenkiertosi vilkastuu ja mielesi virkistyy. Mieti siis ensi kerralla menetkö hissillä vai käytätkö portaita.

Paikallaanoloa tulisi tauottaa aina kun voi, sillä liikuskelu aktivoi lihaksia, vähentää kehon kuormittumista ja lisää tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointia. Valitse siis tilanteen mukaan esim. istumisen tauottaminen, seisomatyöskentely tai taukojumppa.

Palauttavan unen määrästä ei kannata tinkiä, sillä unen aikana aivot jäsentävät ajatuksiasi sekä palaudut päivän rasituksesta. Heräätkö aamuisin virkeänä? Se on nimittäin merkki, josta tiedät nukkuneesi tarpeeksi.

Kuva: UKK-instituutti

 

Kirjoittaja:

Jussi Huttunen

Aplicon Oma Personal Trainer

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

Ratakatu 24, 08100 Lohja

www.aplico.fi

jussi.huttunen@aplico.fi

 

Haluatko tulla tutustumaan Aplicoon? Klikkaa tästä!
Kolmen viikon starttikurssi paikan päällä tai etänä, lue lisää tästä!
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: