Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Miten pääsee kuntosaliharjoittelun alkuun?

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen ei vaadi erityistä valmistautumista. Tarvitaan vain päätös harjoittelun aloittamisesta. Mieltä voi askarruttaa, miten pitää pukeutua ja tarvitaanko jotain erityistä mukaan treenikassiin!

Liikuntaan soveltuva rento asu saa olla Aplicossa käyttäjänsä näköinen. Pääasia, että asussa on helppo olla ja viihdyt siinä itse. Kanssaharjoittelijoita ajatellen on tärkeää, että treenipaita on puhdas. Treenipaita kannattaa pestä jokaisen kuntoilukerran jälkeen. Pesemättömästä paidasta voi lähteä pistävä tuoksu, kun se kastuu uudelleen hiestä.
Jalkineeksi käy mitkä vain sisäliikuntaan tarkoitetut lenkkarit tai tossut. Vaaleapohjaisia ulkoiluun tarkoitettuja lenkkareita voi käyttää, mikäli ne ovat pesty huolellisesti. Vesipullo pitää nestehukan loitolla ja hikipyyhe tuo mukavuutta sinulle ja muille harjoittelijoille. Valmiiksi hikiselle laitteelle tai matolle ei ole kenenkään mukava mennä. Hikipyyhe säästää myös laitteiden nahkapintoja.
Kaiken ollessa treenikassissa valmiina harjoittelun aloittamiseen, voi herätä seuraava kysymys: Miten pääsee alkuun? Ensimmäistä kertaa kuntosalille suunnatessa, kannattaa varata aika vaikka Aplicon kolmen viikon starttikurssille, jossa ohjaaja on paikalla opastamassa laitteiden käyttöä. Ohjaajan avustuksella löytyvät oikeat säädöt, saat ohjelman ja löydät juuri sinulle sopivat laitteet. Kolmen viikon aikana saat varmuutta tekemiseen ja uusi harrastus on mukava aloittaa. Ohjaajan oppiin on hyvä hakeutua silloinkin, kun edellisestä harjoittelukerrasta on aikaa tai kaipaat vaihtelua kuntosaliharjoitteluusi. Personal Trainerit liikuttavat sinua mielellään vaikka jokaisella harjoittelukerrallasi.
Miten kuntosalilla kuuluu toimia? Mielekäs ja turvallinen harjoittelu on kaikkien osapuolien etu. Näitä pelisääntöjä noudattaen kuntosalitreeni sujuu jouhevasti.
1)     Tervehdi muita kuntosalilla harjoittelevia.
2)     Kysy apua aina, kun koet sitä tarvitsevasi.
3)     Käytä hikipyyhettä laitteissa tai matolla ollessasi.
4)     Aseta laitteen säädöt sinulle sopivaksi.
5)     Kuuntele omaa kehoa ja aloita kevyesti.
6)     Vapauta laite taukojesi ajaksi, jotta kaikkien harjoittelu on sujuvaa.
7)     Laske painot lattialle, älä pudota niitä tarkoituksella.
8)     Palauta painot, matot ja muut välineet paikoilleen heti, kun saat oman harjoituksesi valmiiksi.
9)     Huomioi muut harjoittelijat ja kannusta kaveria.
10)  Nauti harjoittelusta.

Kuntosalilla harjoittelu on taas nopeasti kasvava trendi. Ja miksi ei olisi? Kuntosalilla hikoilu on hauskaa ja erityisen sosiaalinen tapahtuma, jossa on helppo vaihtaa myös kuulumiset tuttujen kanssa. Lihaskuntoharjoittelu on tärkeää meille kaikille aerobisen harjoittelun lisäksi.

Tästä linkistäpääset katselemaan kuvia meidän 700 m2 kuntosalilta.

Tervetuloa Aplicoon!

 

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: