Lihasvoima ja sen säilyttäminen mahdollistavat hyvän toimintakyvyn koko elämän ajan!

Tiesitkö tämän lihaskuntoharjoittelusta?

Lihasmassa vähenee noin 1 % vuodessa jo 30 ikävuodesta alkaen? Tämän voi estää liikkumalla ja harjoittamalla lihaskuntoaan. Mitä enemmän ikää, sitä suurempi osuus harjoittelusta tlisikin olla lihaskuntoharjoittelua. Lihasvoimalla ja -kestävyydellä on merkitystä työpäivän ja arjen sujuvuuteen. Huono vartalon lihasten kestävyys lisää lihasväsymystä, mikä heikentää asennon hallintaa. Tämä altistaa loukkaantumisille ja mm. selkävammoille. Lihasvoiman ylläpito onkin tärkeää eri nivelten terveyden ja toimintakyvyn kannalta. Nivelten tärkein tuki on ympäröivien lihasten lihasaktiivisuus, jota voit harjoittaa lihaksia käyttämällä. Lihaskuntoharjoittelu vaikuttaa suotuisasti myös sokeri- ja insuliiniaineenvaihduntaan. Lihaskuntoharjoittelulla saadaan lisäksi muutoksia hermoston aktiivisuuteen ja vilkastutetaan verenkiertoa paikallisesti. Aika monta hyvää terveystekoa siis omalla lihaskuntoharjoittelulla, eikö?

Ikääntyessä lihaskunto etusijalle

Ikääntyvien liikkumis- ja toimintakyvyn kannalta lihaskuntoharjoittelu on entistä tärkeämpää juuri tuon lihasmassan vähenemisen vuoksi. Kaikkihan me varmasti toivomme, että omaa tuttua arkea saisi elää kotona mahdollisimman pitkään sekä omat päivittäiset askareet voisi suorittaa itse. Hyvä uutinen on se, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

Ohjausta ja apua lihaskuntoharjoitteluun

Aplicon Starttikurssilla pääset harjoittelemaan kuntosalilla liikunnanohjaajan opastuksella. Kolmen viikon Starttikurssiin sisältyy 3 pienryhmäohjausta kuntosalilla ja kuntosaliohjelma sekä suositukset juuri sinulle sopivista harjoituksista. Lisäksi kurssin ajan saa käydä Aplicon ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosalilla omatoimisesti oman aikataulun mukaan. Näin pääset ohjatusti kynnyksen yli ja harjoittamaan lihaskuntoa sekä koko kehoasi.

Lue lisää starttikurssista klikkaamalla tästä!

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: