Aktiivisella liikuntaviikolla lisää hyvinvointia Lohjalle! 

Viime viikolla vietimme Euroopan laajuista liikuntaviikkoa. Haastoimme työyhteisöjä ja seuroja mukaan hyvinvointiin ja yli 40 haastetta otettiin vastaan. Oli mahtavaa huomata, kuinka yhteisönä yhdessä tekeminen lisäsi liikuntaan lähtemisen kipinää. Tutkitusti kynnyksen ylittäminen on kaverin kanssa helpompaa. Kynnyksemme ylitettiinkin upeasti lähes 3000 kertaa Liikuntaviikon aikana. Kuntosalilla kirjasimme käyntejä 1029 kpl ja ohjattuihin liikuntatunteihin 1718 kpl. Ryhmäliikunta vetikin pidemmän korren tällä kertaa. Suosituimpia lajeja olivat Pilates, tanssitunnit ja lihaskuntotreenit. Personal Trainerin valmennuksessa kävi viikon aikana lisäksi 79 asiakasta. Liikuntaviikko käynnistettiin #BEACTIVE-päivällä 23. syyskuuta. Tämä on päivä, jolloin kunto- ja terveysala juhlii hyvinvointia ja liikuntaa. 23. syyskuuta on enemmän kuin pelkkä päivämäärä kalenterissa. Se on päivä, joka on omistettu aktiivisten ja terveellisten elämäntapojen edistämiselle kaikkialla Euroopassa.  

 

Valtakunnallisen Liikuntapäivät-tapahtuman ja Euroopan Liikuntaviikon visio on saada enemmän ihmisiä aktiivisemmiksi eri puolilla Eurooppaa, ja se on suunniteltu puuttumaan passiivisuuteen #BEACTIVEn ydinviestin avulla. Toimilla pyritään rakentamaan kapasiteettia Euroopan urheiluviikon ympärille ja kasvattamaan sitä edelleen. Tämän kaiken tavoitteena on tuoda esille lisää fyysisen aktiivisuuden ja kuntoilualan jatkuvasti kasvavaa panosta Terveyttä edistävään liikuntaan.

 

Aplicolla oli ilo olla jälleen mukana näissä hyvinvoinnin talkoissa yhdessä 73 liikunta-alan yrityksen kanssa Suomessa. Yhdessä tekemistä tarvitaan, jotta Suomi ja koko Eurooppa voisi paremmin niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Liikunnalla saaduilla terveyshyödyillä saadaan aikaan kevennyksiä terveydenhuollon kasvaviin kuluihin ja toimialamme onkin vaikuttava sekä varteenotettava terveyden edistäjä. Nämä päivät ja viikot tuovat lisää tietoisuutta ja mahdollisuuksia liikuntaa tarvitseville. Tämä onkin tarpeen, sillä tilastojen mukaan aikuisista yli puolet liikkuu riittävästi eli vähintään kolme tuntia viikossa. Kuitenkin hengästyttävää kuntoliikuntaa harrastaa vain noin joka kolmas aikuinen. Tämä tarkoittaa, että jopa 70 prosenttia aikuisista harrastaa vain kevyttä liikuntaa tai ei harrasta liikuntaa vapaa-ajallaan lainkaan (THL).

 

Liikkumalla riittävästi voit saada lisää terveitä elinvuosia 

Liikunnalla ja liikkumisella on tutkitusti lukuisia hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä kohtuutehoisella liikunnalla on todettu olevan edullisia vaikutuksia myös useiden sairauksien ehkäisyssä. Liikkuminen voi saada sinut heti voimaan paremmin: 

  • mielialasi kohenee
  • ajatuksesi terävöityvät
  • stressin tunteesi kevenee
  • nukut paremmin

Liikkuminen ennaltaehkäisee, hoitaa ja kuntouttaa monia sairauksia, kuten 

  • useita sydän- ja verisuonisairauksia 
  • tyypin 2 diabetesta 
  • tuki- ja liikuntaelinsairauksia 
  • joitakin syöpätauteja. 

Fyysisen aktiivisuuden ja kestävyyskunnon vaikutukset sydämen ja verenkiertoelimistön terveyteen ovat kiistattomia ja niitä on tutkittu paljon. Sen sijaan fyysisen aktiivisuuden, eri liikuntamuotojen ja kunnon eri osa-alueiden vaikutuksista tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyyn tiedetään vähemmän, mutta tieto lisääntyy koko ajan. Säännöllisellä kohtuutehoisella liikunnalla on edullisia vaikutuksia useiden sairauksien ehkäisyssä, esimerkiksi paksusuolen syöpä ja rintasyöpä (Lähde: UKK Instituutti).

 

Lämmin kiitos Aplicon Liikuntaviikolla liikkuneille 23.–29.9. Saatiin paljon hikeä, hyviä kohtaamisia hymyjä unohtamatta. #BEACTIVE-päivänä lanseerattiin uudet Les Mills-koreografiat ja saatiin maratontreeni aikaiseksi. Viikolla ohjattiin kaikkiaan yli 80-liikuntatuntia. Metsäjooga oli liikuntaviikon extraa ja olikin upeaa aloittaa ja päättää viikko tämän lajin parissa. Toivomme liikunnan ja innostuksen jatkuvan vielä tämän viikon jälkeenkin. Mennään yhdessä kohti hyvinvoivia vuosia. Meiltä saat aina avun ihmiseltä ihmiselle ja kovat tai kevyet treenit päättyvät rentouttaviin löylyihin saunan lauteilla.

 

Kirjoittaja:

Jutta Österberg-Hurme

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

Ratakatu 24, 08150 Lohja

www.aplico.fi

jutta.osterberg-hurme@aplico.fi

 

Kaipaatko aktivoitumista liikkumiseen? Lähde mukaan 3 viikon Starttikurssille tai Aktiivisen Arjen-kursseille. Lue lisää klikkaamalla tästä!
Haluatko tulla tutustumaan Aplicoon? Klikkaa tästä kokeilukortti itsellesi tai varaa maksuton liikuntakonsultaatio niin astumme kanssasi kynnyksen yli.
Laita Aplicon Podcast, Kynnyksen yli kuunteluun Acastista, YouTubesta tai Spotifysta!
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: