Aplicon tarina vuodesta 2023

Aplicon vuosi 2023 alkoi kevätkauden startilla 9. tammikuuta. Lukujärjestykseen oli jälleen kerätty monia asiakastoiveita. Uusina lajeina oli mm. Step + Lihaskunto ja Power Yoga. Kauden starttia juhlittiin mm. Zumba ja Lavis-maratonilla ja liikunnan ilo oli käsin kosketeltavissa. Liikuntakalenterissa oli yli 80-tuntia viikossa ja oli helppo olla tyytyväinen vuoden alkuun. Liikunnasta ja itsensä hoitamisesta puhuttiin paljon mediassa koronavuosien jälkeen.

 

Tavallaan vuoden alku oli kriisistä toiseen hyppäämistä, kun energian hinnat hipoivat edelleen pilvissä. Kiinteistössämme olimme investoineet vesi-ilmalämpöpumppu järjestelmään ja remontin loppuvaiheet olivat käynnissä tammi-helmikuussa. Kaasulämmityksestä oli näin päästy eroon ja aurinkopaneelit katolla pystyi taas hengittämään helpommin.

 

Helmikuu aloitettiin ”Bile-Perjantai” -tunnilla sisäpyöräilyssä. Meillä kun on tapana ollut tehdä liikunnasta ennen kaikkea hauskaa. Tämä tunti saikin sitten jatkoa kevään aikana useamman kerran. Ystäväviikkoa vietettiin klubilla ja aktivoitiin omia läheisiä liikunnan pariin. Helmikuussa myös Aplico sai olla ensimmäisen kerran mukana Lohja700-juhlavuodessa, kun Jutta oli kutsuttuna kutsuvieraaksi Lohja Love-iltaan 17.2.

 

Uusi hanke käynnistää kevään

Maaliskuussa aloitettiin Aplicon 4.0-kehityshanke. Hanke alkoi henkilökunnan vierailulla pääkaupunkiseudulla. Koko kehityshankkeen tavoitteena on ollut kehittää olemassa olevia palveluitamme ja kartoittaa miten voisimme uudistaa kuntokeskustamme Aplicon juhlavuonna 2024. Hanke jatkui Fibon messumatkalla huhtikuussa, jossa päästiin vertailemaan laitteita sekä tutustumaan alan uusiin innovaatioihin. Keräsimme asiakkaistamme oman työryhmän, joka on miettinyt uudistusta kanssamme. Tällä porukalla matkasimme toukokuussa Helsinkiin ja vierailimme neljässä kohteessa. Työryhmä kokoontui myös Aplicon tiloissa ideoimassa nykyisten tilojen kehittämistä. Työ jatkuu vielä tammikuussa 2024 päätöksillä mitkä uudistuksista tulevat iloksemme Aplicon juhlavuoden aikana.

 

Maaliskuun Aplico päivät henkilökunnan kanssa vietettiin Mustion linnan idearikkaissa maisemissa. Suunnittelun ja kehityksen lisäksi virkistyimme ja nautimme linnan keittiön upeista antimista. Meillä oli myös huikea puhuja matkassa mukana. Inspiraatiopuheesta vastasi tänä vuonna Mato Valtonen, jota suosittelemme lämpimästi. Madon tavassa puhua ja esiintyä oli samaa ”tehdään tosissaan, mutta ei totisesti” -mallia, jota me Aplicolla pyrimme noudattamaan. Paljon tehdään sata lasissa, mutta meidän bändillä on aina huumori matkassa ja vähän pilkettä silmäkulmassa.

 

Huhtikuussa oli Aplicon jäsenten oma My Day. Päivä, jossa meidän Oma PT:t suunnittelevat uusia juttuja ja tekniikkatunteja jäsenetuna asiakkaillemme. Päivä on jo vakiinnuttanut paikkansa meidän vuosikalenterissamme. Kuun lopussa perheliikuntaryhmät piipahtivat Gunnarlan majalla liikkumassa ja makkaran paistossa. Huhtikuussa nauhoitimme myös uusia tallenteita AplicOnline-kirjastoomme.

 

Suomesta kutsuttiin toukokuussa 5 yritystä mukaan Italiaan Technogymin tehtaalle ja keskustelemaan pohjoismaiden kanssa alan tulevaisuudesta. Aplicolla oli kunnia saada yksi näistä kutsuista. Tässä kuussa myös Suomen Käärijä niitti mainetta Euroviisuissa ja meillä tietysti kannustettiin vahvasti mukana. Euroviisu huuma ja Cha Cha Cha valtasi myös Aplicon ja biisien tahtiin stepattiin ja tanssittiin tapahtumakalenterin tunneilla. Toukokuu päätettiin jo perinteisiksi muodostuneisiin Aplicon markkinoihin. Kojujen ja liikuntatuntien lisäksi klubin pihalla oli tekemistä koko perheelle. Mölyapinat pitivät huolen, että perheen pienetkin pääsivät jumpalle.

 

Kesä saapuu ja tuo ulkoliikunnan tarjontaan

Kesän saapuessa me starttasimme ulkotreenit Aplico Outdoor-alueella. Monet PT tunnit on hikoiltu takapihalla ja etupihan nurmella vastaavasti tanssittiin Lavatanssijumppaa ja Sangria Salsaa. Porrastreenit ja lähimetsämme mäkitreenit olivat edelleen suosittuja. Juhannustanssit tanssittiin klubin pihanurmella ja Kaljaasissa käytiin viini ja vichy joogaamassa. Aurlahden rannassa joogattiin ja Zumbattiin, kuten kymmeninä vuosina tähänkin saakka. Zumbassa päästiin taas tuttuihin yli 70 hengen ryhmiin monena keskiviikkona. Ihan huikeita liikunnallisia kesäpäiviä vietettiin yhdessä. Aplicon ständin onnenpyörän pisin jono saatiin aikaiseksi Lohjan torilla, kun oltiin pitämässä tapahtumassa ständiä ja katsomassa Käärijää.

 

Kesällä tuli myyntiin myös uusi Premium-jäsenyys, jonka avulla sekä klubin jäsenyys ja uudet konseptitunnit sai käyttöön yhdellä jäsenyydellä. Sarjakortit olivat edelleen saatavissa, mutta ennakkomyynti toivottuun Premium-malliin sai alkunsa ja odotus syksyn uutuuksista lähti käyntiin.

 

Heinäkuussa starttasi Aplicon oma podcast, Kynnyksen yli. Podcastin tavoitteena on tuoda lisää motivaatiota ja vinkkejä arjen hyvinvointiin. Nimi kynnyksen yli tulee siitä, että on sitten kyse elämäntavan muuttamisesta, liikunnan aloittamisesta tai vaikka paremmista unirytmistä niin jollain tapaa se pieni kynnys tulee ylittää, että alkuun päästään. Kaksi 6 jakson tuotantokautta nauhoitimme iloksenne. Lisää on tulossa taas ensi vuonna. Podcastimme löytyy ilmaiseksi Spotifysta, Acastista ja Youtubesta.

 

Elokuu oli tapahtumien kuukausi, jonka käynnisti Laurinpäivät. Seuraava viikonloppu toi Aurlahteen Lohja 700-juhlatapahtuman. Onnenpyörää pyöritettiin jälleen ahkerasti. Meillä oli ilo esitellä tapahtumassa myös oma Lohja 700-tuotteemme. Aplicon treenipyyhe, jossa on lohjalaisen kuvaajan, Jimi Österbergin valokuvat Paavolan Tammesta sekä Liessaaren sillasta. Elokuun tapahtumat päätti Lohjalaisen liikunnanpäivä Taimistossa. Kiitos yhteistyöstä Lohjan Liikuntakeskukselle.

 

Aplico toi kaksi uutta konseptia Lohjalle

Samaan aikaan elokuussa klubilla remontoitiin Sali 2 ja Sali 3 -tiloja. Laitepilates-Sali sai uutta ilmettä uusista valoista, takoista ja somisteista. Sali 3 tila remontoitiin täysin ja tila sai uuden vaalean kivipeitteen seiniin valaistuksineen. Tila viimeisteltiin uudella AV-tekniikalla ja suurilla näytöillä. Technogymin Skillrun-juoksumatot ja Benchit saapuivat saliin elokuun lopulla remontin valmistuttua. Aplicon RUSH-konsepti perustuu Technogymin Skillrun Bootcamp-ohjelmaan. Ohjaajien koulutuksen jälkeen lanseerattiin kaksi uutta konseptia: Aplico RUSH-treeni ja FLOW-Laitepilates. Molemmat uutuudet olivat kaikkien asiakkaidemme vapaassa kokeilussa kaksi viikkoa lanseerauksen yhteydessä. Sydän sykki jälleen suuresti saadessa luoda jotain uutta ja nähdä innostus ohjaajissa ja asiakkaissa. Tätä uutta todella tarvittiin pyyhkäisemään koronavuosien usvaa pois liikunnan ilon edestä.

 

Meidän 20. syyskausi alkoi maanantaina 4.9. Kauden starttia vietettiin lauantaina 2.9. ja ohjelmassa oli mm. Barbie-teemainen tanssitunti ”just for fun”. Esittelyssä oli myös syksyn uutuuslajit: Syvävenyttely ja Toiminnallinen liikkuvuus. Sisäpyöräilyssä ohjattiin uusi Suomipop sekä HIIT-tunnit. Kuntosalilla treenattiin Äijätreenin merkeissä. Syyskuun lopulla päästiin haastamaan lohjalaiset yritykset ja seurat mukaan hyvinvoinnin talkoisiin. Valtakunnallinen liikuntaviikko liikutti loistavasti ja me kirjasimme Aplicossa kuntosalille 1029 käyntiä ja ryhmäliikuntaan 1718 käyntiä viikon aikana. Haasteen vastaanottaneita porukoita oli ennätysmäärä 44 kpl. Metsäjooga oli yksi viikon hiteistä.

 

Syyskuussa käytiin hakemassa alan oppia ja viimeisintä tietoa seminaareista. Suma alkoi Liikunnasta Liiketoimintaa-risteilyllä sekä salivierailuilta Tukholmassa ja päättyi Helsingissä järjestettävästä Nordic Business Forumiin. Kuukauden päätti Omenakarnevaaliyhteistyö Lohjalla ja uuden Omenatytön palkitseminen.

 

Lokakuussa oli aika halloween hauskuttelun ja vietimme halloweenia klubillakin. Vuoden loppuun treenattiin vielä uudelleen jäsenten oma MY DAY-päivä, uudet RUSH ja FLOW-konseptien ohjelmat sekä uudet Les Mills-ohjelmien lanseeraukset. Yksi tapahtuma, joka liikutti kovasti, oli ”One last dance”-tunti, eli ihan viimeinen SH’BAM-tuntimme. Les Mills päivitti tämän ohjelman ja on 2024 lukujärjestyksessä nimellä Les Mills Dance. Samana päivänä vietettiin vielä jäsentemme liikunnallista pikkujoulua. Joulupukkikin kävi piipahtamassa tapahtumassa. Sitten olikin aika aloittaa perinteinen Aplicon joulukalenteri ja käynnistää jouluinen teema tunneilla.

 

Vuosi saatiin päättää arvokkaasti Lohjan torilla Lohja 700-tapahtuman päätösjuhlassa. Jutta kutsuttiin lavalle viihdyttämään ja lämmittämään yleisöä juuri ennen vuoden vaihtumista. Lohja700-juhlavuosi saatiin päättää Käärijän koreografialla ja liikunnan iloon täyden torin edessä. Hieno kokemus ja kunnia, kiitos Lohja!

 

Itsensä johtamisen vuosi ja ammattitaitoa

Meillä on aina Aplicossa ollut joku suuntaa antava teema vuoden suuntaviivaksi. 2023 se oli itsensä johtaminen osana ammattitaitoa. Henkilökunnan kanssa pidettiin yli 20 kokousta ja koulutushetkeä vuoden aikana. Elokuussa RUSH-koulutuksen ohella käynnistyi myös puolen vuoden laitepilateksen ohjaajakoulutus Sirpa Salmenojan opissa. Suurin ja varmasti monelle makein hetki oli reissu Tukholmaan Les Mills-Liveen. Tämä ryhmäliikunnan megatapahtuma vain imaisee mennessään ja päästiin maailmanluokan ohjaajien oppiin keräämään uusia ideoita alkavaan syksyyn. Yhteinen liikunta oli myös paikka meille nähdä toisia, oppia ja vähän liikkua yhdessä. Kevään aikana lajeina olivat mm. Toiminnallinen liikkuvuus, Laitepilates ja kehonhuolto.

 

Teemaan kuuluu myös yhteistyötä. Yhteistyö Fysios Mehiläisen kanssa syvenee meillä päivä päivältä. Tämä olikin jo 4. yhteistyön vuosi. Asiakkaamme saavatkin nauttia tästä moniammatillisesta yhteistyöstä. Fysioterapeutit ja Personal Trainerit saavat sparrailla samoissa tiloissa yhdessä ja asiakas saa siitä hyödyn. Meidän jäsenillämme on ollut myös maksuton fysioterapia konsultaatio jäsenetuna, kuten tähänkin asti.

 

Paljon hyviä kohtaamisia

Kuluneeseen vuoteen mahtui myös Timanttitiimin, eli 65 + asiakkaidemme pullakahvit joka kuun 1. torstaina. Juhlistimme kahdesti 10 ja 15 vuotta talossa liikkuneita asiakkaitamme kakkukahveilla ja lahjoilla. Valmennusryhmiä oli toistakymmentä ja kivoja kursseja. Perheen pienillä oli kymmeniä tunteja leikkejä meidän lapsiparkki-Omppulassa. Perheen yhteistä liikuntaa harrastettiin perheliikunnassa lauantaisin. BNI Lohja Laken ryhmässä kävimme verkostoitumassa joka torstai aamu paikallisiin yrityksiin. Firmatunteja, tyhypäivä sekä seurapäiviä järjestettiin Aplicossa 93 kpl vuoden 2023 aikana. Mahtava juttu! Eiköhän laiteta 100-tyhypäivää rikki uuden vuoden aikana.

 

Hieno vuosi takana ja meidän joukkueemme tapaan myös tapahtumarikas vuosi, kuten tästä kertomuksestakin näkee. Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette kulkeneet matkaa kanssamme vuoden aikana. Aplicossa kirjattiin liikuntakäyntejä koko vuoden aikana yhteensä 117 867 kpl. Sen lisäksi teimme vielä yli 3000 PT tapaamista ja lähes triplasimme Laitepilateksen käyntimäärän edelliseen vuoteen verrattuna. Näistä luvuista on mahtavat mahdollisuudet ponnistaa Aplicon juhlavuoteen.

 

 

Tervetuloa vuosi 2024 ja Aplico 20 vuotta!

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

www.aplico.fi

info@aplico.fi

 

Kuvia vuoden tapahtumista:

 

Aplico 10 v ja 15 v asiakaskahveilla.
BNI kunniakirja, kun olimme tuottaneet puolimiljoonaa liikevaihtoa liikekumppaneillemme.
Yksi vuoden Bile Perjantai-illoista.
Lohja Love-konsertti Laurentiussalissa.
Timanttitiimin torstai kahveilla.
Kokouspäivä klubilla Aplicon neukkarissa.
Somatic Studiolla Helsingissä vierailemassa ja oppimassa uutta.
Maraton päivän päätteeksi Emma, Jutta ja Päivi.
Jutta Italiassa Technogymin tehtailla vieraana.
Henkilökunnan yhteistä liikuntaa Laitepilateksen parissa.
Technogymin Skillrun Bootcamp saapuu Aplicoon nimellä RUSH!
Laitepilates-tuotteesta tulee konsepti FLOW Laitepilates.
Vuosi 2024 alkaa ja meidän joukkue skoolaa uudelle juhlavuodelle yhdessä!
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: