Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

APLICO FLOW – Laitepilateksella keho uudella tavalla tasapainoon!

APLICO FLOW – Laitepilateksella keho uudella tavalla tasapainoon!

FLOW-konseptin kanssa harjoittelu lisää kehosi heikkojen kohtien voimaa ja samalla keventää kireyksiä. Laitepilates laitteet mahdollistavat voima- ja liikkuvuusharjoittelun samanaikaisesti mikä antaa ainutlaatuisen harjoituskokemuksen. Vastuksena toimivat jouset myötäilevät lihaksiston luonnollista liikettä ja siten antaa liikkeisiin juuri oikeanlaisen pehmeän vastuksen. Tuloksena on toimiva keho, joka on liikkuvampi, vahvempi ja ryhdikkäämpi. Laitepilates-harjoittelun hyödyt tunnet vahvasti kehossasi heti harjoittelun aloitettuasi.

 

Toisenlainen kehonhuollon treeni

Laitepilatesharjoittelu ylläpitää lihastasapainoa ja lihaskalvojen kimmoisuutta, sekä kehittää tehokkaasti kehonhallintaa ja oman kehon tuntemusta. Tästä syntyy tunnin jälkeen tuntuva kehon keveys ja samalla ryhdikkyys. Laitepilatesharjoittelussa käytetään Joseph Pilateksen kehittämiä Pilates-laitteita (esim. Reformer, Tower, Wunda Chair), joiden avulla voidaan monipuolisesti vahvistaa kehoa ja lisätä liikkuvuutta. Laitteissa vastus tulee jousista, joiden kiristyminen myötäilee lihaksen luonnollista työtä. Laitepilatesharjoittelun tuomat hyödyt siirtyvät tehokkaasti myös muihin lajeihin ja arkeen, ja se sopiikin kenelle tahansa. Vahvasta keskivartalosta ja oman kehon tuntemuksesta hyötyvät niin selkäkivuista kärsivä istumatyöläinen kuin aktiiviurheilijakin. Harjoittelun tuloksena on voimaa, vaan ei vääntöä kehoon. Laitteiden kokonaisvaltainen teho avautuu, kun lähdet kokeilemaan Classic -Laitepilatestuntia.

 

Tunnit ovat jaettu seuraaviin tuntityyppeihin:
 • CLASSIC Laitepilates
 • CIRCUIT Laitepilates
 • POWER Laitepilates

 

Laitepilateslaitteet:

 • PeakPilates deluxe model reformer-laitteet ovat edelleen Aplicon valinta.

Tunnilla treenataan ohjelmasta riippuen neljässä eri pisteessä:

 • Reformer = Reformeri
 • Tower = Torni
 • Wunda Chair = Wunda
 • Corrector = Correctori

 

Miksi FLOW on ainutlaatuinen?

Laitepilateslaitteista saa voimaa vaan ei vääntöä

Tässä lajissa notkeus ja voima lisääntyvät yhtä aikaa, mikä lisää liikunnan vapautta ja kivuttomuutta kehossa. Joka treenin jälkeen keho on rento ja samalla voimakas. Tässä piilee Laitepilateslaitteiden ainutlaatuisuus. Moni liikuntalaji voi kehittää näitä samoja asioita, mutta Reformerilla ja Wundalla saat tehtyä nämä molemmat yhtä aikaa.

Pilates metodi on laiteharjoittelun pohjana

Pilates on Josef Pilateksen kehittämä maailmankuulu kehonhallintamenetelmä. Lajin keskeisiä periaatteita ovat mm. liikkeen kytkeminen kehon keskustaan, eli ydintukeen sekä liikkeen virtaus ja tempo. Tekniikka ohjaa ryhtiäsi oikeaan suuntaan, vahvistaa keskivartaloa ja saa olon kevyemmäksi. Tavoittelemme kehoa, joka toimii optimaalisesti, eli vapautamme jännityksestä ne osat, joita liikkeessä ei tarvita ja haemme voimaa kehon syvistä lihaksista pintaa tukemaan. Hengityksen tahdissa tehdessä liike on rauhallinen ja juuri sinulle sopiva. Tällä tunnilla toistomäärät eivät ole suuret, vaan liikkeiden hallinta ja keskittyminen ratkaisevat.

Kolme erilaista tuntia

Riippumatta siitä millainen harjoittelija olet tällä hetkellä, on sinulle tuntityyppi valikoimassamme. CLASSIC-tunti on kaiken kivijalka, joka sopii kaikille kuntoutujasta kilpaurheilijaan. Enemmän liikkeitä vapaammassa tahdissa löydät CIRCUIT-tunniltamme. Kun on aika haastaa kehoa ja päästä oppimaan jotain uutta on POWER-tunti silloin paikallaan.

Arvokkaat ja tukevat laitteet salissa

Aplicon valinta on PEAK PILATES deluxe model reformer laitteen monipuolisuuden vuoksi. Arvokas laite on tukeva ja toimiva väline harjoituksen pohjana. Näillä laitteilla on pitkä ja toimiva historiansa Lohjalla. Vain Aplicossa on 12 laitepilateslaitetta monine lisävälineineen.

Ohjaaja harjoittelun tukena

Laitepilates on lajina meitä kaikkia opettava. Oivallat ja löydät kehostasi jatkuvasti uutta laitteiden kanssa. Ohjaajalla on kuitenkin suuri merkitys ohjaavana opettajana tunneilla. FLOW-konseptia ohjaavat ovat meillä pitkänlinjan liikunnanosaajia ja koulutettuja Laitepilates -ohjaajia. Me olemme täällä valmiina tukemaan sinua tavoitteessasi ja viemään harjoittelusi uudelle tasolle.

Elämyksellinen tila

FLOW-harjoittelutila on jo itsessään rauhoittava kokemus. Tämä sali on alun perinkin rakennettu ja sisustettu mental-lajien harjoittamista varten. Elämyksellinen tila laitteineen luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden yhdessä ohjaajasi kanssa. Tilan valaistus ja sisustuselementit vielä remontoidaan kesän aikana ja viimeistelemme tilan tunnelman.

”Kymmenen kerran jälkeen tunnet eron, kahdenkymmenen kerran jälkeen näet eron ja kolmenkymmenen kerran jälkeen sinulla on uusi vartalo”.

-Joseph Pilates, Pilates harjoittelun kehittäjä.

 

Millaisen FLOW-harjoituksen valitset tänään?

INTRO-Laitepilatekseen

Aloittaessasi Laitepilateksen parissa on tämä INTRO-tunti ensimmäinen valintasi. Intro on 30 minuuttia kestoltaan ja sen aikana opit laitteiden jousien säädöt sekä saat niiden käyttökoulutuksen. Tämän intron jälkeen on mukava aloittaa Classic -tunneilta, kun perusteet ovat jo vähän tuttuja. Tervetuloa mukaan laitepilateksen maailmaan!

 

CLASSIC Laitepilates – perusliikkeistä voimaa ja varmuutta

Classic Laitepilates on koko FLOW-konseptin ydin. Suoritamme tunnilla Pilateksen klassisia ja moderneja liikkeitä soljuvana kokonaisuutena. Liikkeiden suoritustempo on rauhallinen ja tukea haetaan kehon syvistä lihaksista. Laitepilateslaite tuo vastusta ja toisaalta tarvittaessa helpottaa tekemistäsi. Tunnistat kehosi laitteen kanssa paremmin ja se antaa sinulle aivan uuden maailman tehdä tuttujakin liikkeitä. Harjoittelemalla säännöllisesti kehosi on vahvempi, liikkuvampi ja voit paremmin.

Milloin kannattaa ottaa tunniksi ”Classic”

 • Aloittaessa Laitepilates-harjoittelun
 • Tarvitset apua kehonkireyksiin sekä kehon, esimerkiksi selän kiputiloihin
 • Classic – harjoitus sopii jokaisen harjoittelijan viikkoon
 • Viikon toinen laiteharjoitus kannattaa aina olla Classic, sillä tämä on pohja kaikelle

 

CIRCUIT Laitepilates – kiertoharjoittelusta lisää liikkeitä ja peruskestävyyttä

Circuit tunnilla pääset tekemään tuttuja laitepilates liikkeitä uudella tavalla. Kiertoharjoittelun aikana saat tehdä enemmän liikkeitä ja pystyt tekemään liikkeet täysin omaan tahtiin. Circuit tunti kehittää lihaskestävyyttä ja saat sykkeen kohoamaan liikkuvuutta unohtamatta. Mikäli koet perinteisen Pilates-harjoittelun liian rauhalliseksi, pääset CIRCUIT- tunnilla rennommin lajin pariin hakemaan sen huikeita hyötyjä.

Milloin kannattaa ottaa tunniksi ”Circuit”

 • Olet tehnyt Laitepilates-harjoittelua jonkun aikaa
 • Kun haluat tehdä liikkeitä omassa tahdissa
 • Haluat hieman lisää sykettä harjoitukseesi

 

POWER Laitepilates – haastetta ja voimaa kehoon

Power tunnilla pääset haastamaan itseäsi ja oppimaan uutta. Tunnilla tehdään vaativiakin liikkeitä, mutta niitä ei tarvitse osata valmiiksi, vaan kehityt harjoittelemalla. Haastavat liikkeet ja asennot voidaan aina purkaa pienempiin osiin ja edetä kohti tavoitetta vaihe kerrallaan. Lisäksi aina on olemassa vaihtoehtoja asentoihin sekä liikkeisiin ja jokaisen tunnilla olijan tarpeet huomioidaan yksilöllisesti. Power tunnilla pääset kehittämään itseäsi omalla tasollasi ja tulet voimakkaaksi, liikkuvaksi ja taitavaksi kehosi kanssa.

Milloin kannattaa ottaa tunniksi ”Power”

 • Laitepilates-harjoittelu on sinulle tuttua
 • Kehonhallintasi on hyvä
 • Haluat uudenlaista haastetta ja oppia uutta
 • On aika viedä harjoittelusi uudelle tasolle

Tervetuloa laitepilateksen maailmaan oppimaan uutta kehostasi ja voimaan hyvin!

 

Lue lisää konsepteista Aplicolla ja PREMIUM-jäsenyydestä tästä!
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: