EU-hanke saa jatkoa Lohjalla toukokuussa -Active Ageing Communities on 65+ liikkujille!

Sinustako aktiivisempi? Kaipaatko sosiaalista ympäristöä? Nyt on jälleen mahdollisuus 25–30 lohjalaiselle tehdä aktiivisemman arjen päätös ja tehdä se yhdessä motivoivan hankkeen parissa! Seuraava ryhmä ja samalla koko hankkeen toinen ryhmä Suomessa käynnistyy Lohjalla 2.5. Kohderyhmänä on 65+! Projektin tavoitteena on löytää malleja aktiivisemman ikääntymisen teemalla ja todentaa liikunnan vaikuttavuutta tässä ikäryhmässä sekä auttaa osallistujia omaksumaan terveyttä edistävät elintavat. Oletko sinä yksi heistä?

Active ageing communities – kuntokeskukset Ikäihmisten aktiivisen terveyden ja liikunnan yhteisönä

Europe Activen isännöimä Active ageing communities -hanke alkoi 6 eri maassa syksyllä 2021. Mukana on valitut yhteensä 18 kuntokeskusta ja hankkeen parissa työskentelee yli 70 liikunnan ammattilaista. Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico on yksi näistä valituista kuntokeskuksista. Hankkeen tavoitteena on saada 500 yli 65-vuotiasta mukaan 24 viikon mittaiseen projektiin. Hankkeen keskiössä ovat liikunta, sosiaalisuus ja uuden aktiivisemman ja terveemmän arjen omaksuminen. Projektissa todennetaan liikunnan vaikuttavuutta mm. kyselyn ja toimintakykytestien avulla, jotka suoritetaan alussa, 3 ja 6 kk kohdalla. Tavoitteena on, että vähintään 75 % projektiin valituista kulkevat se läpi ja siitä voidaan mallintaa pysyviä malleja ikääntyvien eurooppalaisen liikunnan lisäämiseen.

Active ageing communities-hankkeen päätavoitteena on luoda aktiivisia, liikkuvia ja terveyttä edistäviä yhteisöjä ikäihmisille.

Viesti terveellisten elämäntapojen ja liikkumisen tärkeydestä sekä toimintakyvyn sisällyttämisestä myös myöhemmässä elämässä ovat laajalle levinneet, mutta ne eivät ole muuttuneet teoiksi.  WHO: n suosituksen mukaisesti liikkuvien ikäihmisten määrä on riittämätön ja se vaikeuttaa aktiivisen ja itsenäisen elämän kestoa. Vanhukset voivat myös tulla sosiaalisesti syrjäytyneiksi ja eristäytyneiksi.

Active ageing communities muodostuu ka. 24 viikon motivointiohjelmasta ammattilaisten ohjauksessa. Tapaamisia kuntokeskuksessa ohjaajan kanssa on 2–3 kertaa viikossa koko projektin ajan. Hankkeessa on käytössä Trainero-niminen sovellus, jossa kännykän, pädin tai tietokoneen avulla myös liikutamme osallistujia. Osallistujien motivaatiota ja käyttäytymismuutosta seurataan säännöllisesti. Ohjelman tavoite on motivoida osallistujat ottamaan käyttöön ohjelman kautta esitellyt terveelliset elämäntavat loppu elämäksi ja jatkaa liikkumista kuntokeskuksessa.

Projekti on jatkoa SKY:n ja Europe Activen edelliseen EU hankkeeseen “Aktiivinen ikääntyminen” A Good Practice Guide for PAHA (Eng). sekä Let’s be active-hankkeille. Osallistujat, kuntokeskukset ja ohjaajat saavat EU:n ja EuropeActiven myöntämät kunniakirjat merkiksi projektin läpiviennistä ja osuudestaan eurooppalaisten hyvin voinnin sanansaattajina.

Haluatko sinä olla yksi onnistuja näiden ihmisten joukossa?

Kaipaatko lisää vireyttä ja parempaa oloa? Haluaisitko, että liikunta olisi osa aktiivista arkeasi? Olisiko kiva porukka hyvä motivaattori? Oletko iältäsi 65+ ja aktiivinen liikunta ei juuri nyt ole osa elämääsi?

Mikäli vastaat KYLLÄ myös alla oleviin kysymyksiin, on Sinulla mahdollisuus päästä mukaan ryhmään, mikä aktivoi Sinut liikkumaan seuraavan puolenvuoden aikana. Ryhmä alkaa maanantaina 2.5. ja kestää 22 viikkoa. Joka viikko tapaat sekä liikunnanohjaajan että ryhmäsi yhteensä 2–3 kertaa. Lue lisää hakukriteereistä alta.

Kuka voi hakea:

 • 65+ vuotias nainen tai mies
 • Et juuri nyt harrasta liikuntaa kovin säännöllisesti tai monipuolisesti
 • Lihaskuntoharjoittelu on vähäistä tai sitä ei ole lainkaan
 • Et ole omatoimisesti löytänyt omaa liikuntaharrastusta
 • Kaipaat arkeesi lisää vireyttä ja energiaa
 • Sinulla on todettu jotakin seuraavista:
  • korkea verenpaine, sokeriarvot tai kolesteroli
  • tuki- ja liikuntaelin vaivoja tai haasteita
 • Pystyt sitoutumaan vähintään 90 % harjoitusohjelmaan
 • Kaipaat sosiaalista verkostoa omaan elämääsi
 • Et ole aikaisemmin osallistunut Aplicon EU-hankkeisiin

Harjoituspaikka on Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico osoitteessa: Ratakatu 24, 08150 Lohja. Tapaamisia on 2–3 kertaa viikossa. Harjoitukset ovat viikoittain pääsääntöisesti maanantaisin ja torstaisin klo 14.15. Näihin harjoituksiin osallistujan tulee sitoutua parhaansa mukaan. Ohjelma sisältää liikuntaa ryhmässä, kehonhuoltoa ja lihaskuntoharjoittelua. Myöhemmin myös kuntosaliharjoittelua ja lajeja ryhmän toiveen mukaan sekä luentoja.

Kyseessä on Euroopan laajuinen projekti, jonka tavoitteena on aktivoida sinua ottamaan säännölli­nen terveysliikunta osaksi jokapäiväistä arkea myös projektin jälkeen.
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico on yksi kuntokeskus Suomessa, joka on lähtenyt mukaan liikkumattomien aktivoinnin talkoisiin ja luomaan uusia malleja ikääntyvien liikuntaan ja sosiaaliseen elämään. Hae mukaan ryhmään oheisella kaavakkeella. Kaikille hakemuksen lähettäneille ilmoitamme valinnasta viimeistään 25.4.2022.

Hankkeen omakustannusosuus on pieni asiakkaalle. Koko 24 viikon ajalta valmennus ja liikkuminen kuntokeskuksessa on vain 99,00 euroa. Osallistumismaksu veloitetaan ensimmäisen kerran yhteydessä, kun asiakas on lunastanut paikan projektissa. Maksun voi tarvittaessa maksaa kahdessa erässä. Kuukausimaksut kuntokeskuksessa hankkeen ajan katetaan hankkeen projektirahasta osallistujille.

Mukaan projektiin mahtuu hakijoista 25–30 ensimmäistä, jotka täyttävät oheiset kriteerit. Mikäli hakemuksia tulee enemmän, kuin 25 kpl niin valitsemme 25–30 sopivinta mukaan hankkeeseen. Etusijalla valintaan ovat ei liikkuvat ja vähiten aktiiviset henkilöt, joilla liikkumattomuus tuo haasteita terveyteen ja liikuntakykyyn tai ovat vaarassa sosiaalisesti syrjäytyä. Valinnan suorittaa Aplico.

Aktiivisen ikääntymisen hakulomake

 

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: