Valitsetko tässä hetkessä itsesäälin vai itsesi kunnioittamisen?

Koronatilanne on vaikeuttanut suurimman osan meistä arkea. Sinä et ole ainoa, etkä ole myöskään yksin. Apua saa kun sitä pyytää. Sanoilla on viime kädessä pieni merkitys, ne ovat ne teot mitkä ratkaisevat.

Ei me voida jäädä sohvan pohjalle voivottelemaan tilannetta ja odottamaan että kaikki palaa normaaliksi ja sitten taas jatketaan. Kukaan ei tiedä milloin palataan siihen mitä joskus oli tai tehtiin, se on vaan fakta ja asia joka täytyy hyväksyä.  Kyky oppia uutta tai ainakin halu oppia uutta ja uusia tapoja on ensiarvoisen tärkeä asia selviytymisen kannalta. Näin on moni jo kulujen viikkojen aikana tehnyt.

Korona ei heikennä meidän kuntoamme, eikä nosta esimerkiksi meidän painoamme, ne on meidän omat valinnat ja teot mitkä näihin asioihin vaikuttavat. Mikään edellä mainituista asioista ei tietenkään tarkoita että nykyistä tilannetta vähäteltäisiin, päinvastoin. MUTTA jälleen kerran fakta on, että tilanne on tällainen ja siihen täytyy sopeutua.

Olen ensimmäisenä myöntämässä, että treenaan mieluiten kuntosalilla, jos vaihtoehtona on koti tai ulkotreeni. Miksi siis treenaan nyt kotona ja ulkona? Koska on pakko, kyllä ihan oikein luit, pakko. En halua huonontaa suorituskykyäni enkä vaikuttaa negatiivisesti terveyteeni tai hyvinvointiini sen takia etten pääse pieneen hetkeen salille. Oma keho ja oma sekä fyysinen että henkinen terveys on tärkeimmät asiat mitä minulla on. Ilman niitä minusta ei ole isäksi, aviomieheksi tai työntekijäksi.

Eli keksitään keinot millä pysytään liikkeessä, koska niitä keinoja ja vaihtoehtoja on. Jos et keksi niitä itse, niin pyydä apua kuten ihan alussa mainitsin. Apua saa kun sitä pyytää. Sen jälkeen se vaatii toteutuksen. Ei tekosyitä, ei selittelyitä vaan vastuuta. Vastuuta omasta hyvinvoinnista ja omista valinnoista. Sinä pystyt siihen, me kaikki pystytään siihen, tarvitaan vaan päätös.

Tilanteen kanssa on jo valoa tunnelin päässä. Pian on myös ”tutut tavat” liikkua mahdollisia, kun sulkuja puretaan, mutta siihen asti; valitaan kaikki hyvinvointi ja itsesi kunnioitus. Valitaan kaikki olla tilanteen päällä. Tänään ja huomenna. Se on hyvinvoinnin ensimmäinen askel.

Kiitos kaikille matkassa ja lumessa kanssamme liikkuneille tammikuun aikana!

 

Kirjoittaja:

Christian Södeholm

Oma Personal Trainer

christian.soderholm@aplico.fi

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

www.aplico.fi

019 312 880

 

Lue lisää Aplicosta klikkaamalla tästä!
Tästä klikkaamalla meidän liikuntapalveluihin!
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: