Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Vahingosta syntyi voittaja

Kuntoklubien ryhmäliikuntatarjonta on kautta aikojen ollut hurmaava nimiviidakko. Kausittain lanseerataan uusia tuotenimiä tutuista lajeista. Tavoitteena on saada liikkujat motivoitumaan yhä uudelleen ja uudelleen. Kohta 20 -vuotisen ohjaajaurani aikana lihaskuntoharjoittelu on noussut muutaman kauden välein hitiksi ja taas hetken päästä tanssivillitys on vallannut kentän. Tällä hetkellä liikuntatrendeissä ollaan kovaa vauhtia menossa takaisin perinteisen harjoittelun suuntaan. Harjoittelu treenarin kanssa, X-Method, harjoittelu vapailla painoilla, muutamia mainitakseni, nousevat nyt suureen suosioon.

Viime vuosien ehdoton magneetti lajien joukossa on ollut Zumba. Kaikkialla maailmassa menestyneen Zumban historia on mielenkiintoinen, sillä laji syntyi historiansa mukaan vahingossa. Zumban ovat kehittäneet kolumbialaissyntyinen koreografi ja tanssija Alberto “Beto” Perezyhdessä Alberto Aghion ja Alberto Perlmanin kanssa.

Tarinan mukaan ”Beto” oli unohtanut musiikit mennessään ohjaamaan ryhmäliikuntatuntiaan. Autosta löytyneet lattarimusiikit ja pikainen koreografia niihin oli tunnin uusi ohjelma. Pidetyn tunnin pohjalta on alkanut tuotteen kehitys nykyiseen muottiinsa. Tänään Zumba on Zumba Fitness, LLC:n rekisteröity tavaramerkki, jota ohjataan sadoissa maissa päivittäin.

Zumba mastertrainer Donna Giffen koulutti CMS Klubien ohjaajat Aplicossa tammikuussa 2010. Aplicon ensimmäiset Zumba -taiturit olivat Anna Sauvola-Kuparinen, Emma Ryynänen, Nia-Maria ”Ninni” Gröhn, Anna-Kaisa Lempiäinen ja Jutta Österberg. Sen jälkeen Puolan Izabela Kin ja Hollannin Lars Wensink ovat kouluttaneet Aplicossa toistakymmentä Zumba–koulutusta. Lars on viihdyttänyt myös asiakkaita omilla avoimilla masterclass–tunneillaan.

Aplicon ensimmäinen virallinen viikkotunti ohjattiin tiistaina 12.1.2010 Ninnin johdolla. Silloin viikoittainen kävijämäärä lukujärjestyksen 4-5:llä viikko tunnilla lähenteli 300 liikkujaa. Vielä kolme vuotta myöhemminkin laji on yksi eniten harrastettu tuote klubillamme.

Pähkinän kuoressa tämä voittajalaji, Zumba on ryhmäliikuntatunti, jonka musiikki perustuu pääosin latinalaistansseihin. Hallitsevina rytmeinä ovat muun muassa merengue, cumbia, reggaeton, salsa, tango ja cha cha. Tunti koostuu intervallityyppisestä ohjelmasta, jossa tanssi- ja aerobicliikkeistä tehdään mielenkiintoinen, mutta helppo sarja. Ohjaaja ei puhu mikrofoniin, jotta kaikki voivat liikkua haluamallaan tavalla ilman ohjeistusta. Musiikista ja liikkeestä nauttiminen on tekniikkaa tärkeämpää tällä tunnilla. Ohjaajat voivat halutessaan luoda itse tuntisisältönsä ja valita musiikin Zumba-tunneilleen, tai poimia koreografiat ja musiikit suoraan Zumba Fitnessin tuottamasta materiaalista.

Syksyn pimetessä on hyvä muistaa välillä heittäytyä nauttimaan liikunnasta.

Let’s ZUMBA!

Tapaamisiin tunneilla, Jutta Österberg

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: