Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Timanttitiimistä terveyttä

Terveys ja sujuva arki on meille kaikille tärkeää. Monesti keskustelemme klubilla siitä, paljonko liikuntaa on riittävästi terveyden ylläpitämiseen ja parempaan jaksamiseen. Terveyden kannalta vähäinenkin säännöllinen liikkuminen on parempi kuin ei ollenkaan. Se on hyvä muistaa, kun oma elämä käy hetkittäin kiireiseksi. Terveyshyödyt lisääntyvät olennaisesti, mitä pidempään tai rasittavammin liikut.

Aikuisten terveysliikuntasuositus UKK instituutin ja Suomen sydänliiton mukaan on, että kestävyyskunnon parantamiseksi liikuntaa tulisi harrastaa useana päivänä viikossa yhteensä ainakin 2 tuntia ja 30 minuuttia reippaasti tai 1 tunti 15 minuuttia rasittavasti. Lihaskunto harjoittelua ja liikehallinnan kehittämistä tulisi suorittaa ainakin 2 kertaa viikossa. Tässä voisi olla yksi ohjenuora omaa kalenteria täyttäessä.

Hyvänä esimerkkinä terveyttään ja toimintakykyään ylläpitävistä ovat klubin 65+ ryhmä, joka tunnetaan nimellä Timanttitiimi. Senioreiden määrä klubilla on kasvanut vuosittain. Kymmenet timanttitiimiläiset, pariskunnat ja ystävät, liikkuvat arkipäivisin monien eri lajien parissa. Kuntosali, pilates ja terveysliikuntatunnit ovat saavuttaneet suurimman suosion.

Vietimme klubilla toista suurta Timanttitiimipäivää 28.9. Tapahtuma toi taloon yli 50 aktiivista senioria. Terveysliikunta, kuntojumppa ja jooga venyttely taittui kaurapuuron voimalla. Liikunnan ja yhdessäolon riemu oli käsinkosketeltavissa. Sitä oli ilo seurata.

Positiivinen ja salliva asenne itseään ja liikuntaa kohtaan voisi olla yksi opinpaikka tältä ryhmältä meille kiireisille Suomalaisille. Onko kiire aina edes oikea syy jättää liikkuminen? Ajan sijoittaminen omaan itseensä kannattaa aina. Palkinnot tuntuvat heti kohonneena vireystilana.

Timanttitiimiä Aplicolla

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: