Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Pidä kivijalastasi huolta

Ryhmäliikuntatuntimme Aplicossa on jaettu elementtien mukaan. Elementtien tehtävä on selkeyttää monipuolista ryhmäliikuntakalenteriamme. Värien ja elementtien avulla löydät helposti etsimäsi.
Elementit ja värit ovat: 
Maa – ruskea
Ilma – sininen
Kivi – harmaa
Metsä – vihreä
Tuli – oranssi
Vesi – turkoosi
Esittelyssä tällä kertaa on Kivi – eli harmaat ryhmäliikuntatunnit. Väri ja elementti kuvaa lihaskuntoa & voimaa. Lihaskuntotuntien alta löydät 7 erilaista tuntia lukujärjestyksestämme:.
Kuntosali kuntopiiri Kuntosalilaitteilla tehtävä lihaskuntoharjoitus. Aikaan sidottujen kierrosten aikana pyritään tekemään hallitusti mahdollisimman monta toistoa. Hyvä tapa tutustua myös kuntosaliharjoitteluun ja laitteisiin. Koko kehon treeni. 
CMS RVP – reisi, vatsa, pakara – Tehokas ja monipuolinen alavartalon lihaskuntoharjoitus. Tällä tunnilla ei hypitä. Välineinä käytetään oman kehonpainon lisäksi käsipainoja ja tankoa. 
CMS RSK – rinta, selkä, kädet – Tehokas ja monipuolinen ylävartalon lihaskuntoharjoitus. Tällä tunnilla ei hypitä. Välineinä käytetään käsipainoja, tankoa tai omaa kehonpainoa. 
CMS Power Body – Tällä tunnilla tehdään käsipainoilla tai tangoilla tehokas 3 liikkeen lihaskuntosarja ja välissä nostetaan sykettä erilaisin aerobisin liikkein. Tehokas ja monipuolinen koko vartalon treeni kaikille kunnon hikeä kaipaaville. 
Girya Kahvakuula– Lihaskuntotunti, jolla harjoitellaan kehoa hyvin monipuolisesti. Mm. Voima, kehonhallinta ja liikkuvuus kehittyvät tällä tunnilla. Tällä tunnilla pystyt haastamaan itsesi ja tekemään tehokkaan, kovankin treenin, mutta myös aloittamaan oman kahvakuula harrastuksesi.
Les Mills BodyPump® – Musiikin tahtiin tehtävää voimakestävyys-harjoittelua, joka on haastavaa ja vahvistaa kehoa. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti koko kehoa mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Välineinä käytetään tankoja, levypainoja sekä käsipainoja. 
YogaFunc – Musiikin tahtiin tehtävä jooga-harjoitus. Tunti perustuu astanga-joogaan, josta johdetut liikesarjat yhdistettyinä huipputehokkaisiin lihaskuntoliikkeisiin haastavat kehon mahtavalla tavalla. Tämä tunti vahvistaa kehoa ja lisää liikkuvuutta. 
Lihaskuntoharjoittelu vahvistaa luustoa ja suojaa niveliä. Kun lihaksissa on voimaa, nivelten kulumat mm. kipuilevat vähemmän. Hyvä lihaskunto parantaa myös tasapainoa. Liukkailla talvikeleillä pystyssä pysyminen on helpompaa ja onnettomuuksia voidaan välttää. Lihaskuntoharjoittelu myös polttaa rasvaa ja lisää lihaskudoksen määrää. Kroppa muokkaantuu treenin ohella siis kiinteämmäksi. Myös ylipainon ja mm. kakkostyypin diabeteksen vaara vähenee lihaskuntoharjoittelun myötä.
UKK-instituutin liikuntapiirakka suositteleekin, että terveyttä ylläpitääksesi lihaskuntoa tulee harjoittaa 2 kertaa viikossa. Suosittelen kokeilemaan erilaisia lihaskuntotunteja ja tekemään erilaisia harjoituksia monipuolistaaksesi harjoittelua. Omaohjaajaltasi saat apuja sinulle oikeiden tuntien löytämiseen. Kaikki lihaskuntotuntimme löydät lukujärjestyksessä harmaalla värillä. Kokeile rohkeasti eri tunteja. Näillä tunneilla ei ole koreografiaa, vaan pidetään huolta sinun kivijalastasi ja keskitytään lihaskuntoharjoitteluun. Hyvää vaihtelua myös kuntosalille.
Nähdään klubilla ja testailemassa näitä harmaita Kivi -tunteja!
Emma Ryynänen
emma.ryynanen@aplico.fi
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico
Ratakatu 24, Lohja

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: