Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Onko liikunnan oltava aina niin vakavaa?

Aktiivisempi elämäntapa on valinta. Arkinen elämä antaa useita mahdollisuuksia aktiivisuuden lisäämiseen. Monet aktiivisuutta lisäävät asiat ovat niitä pieniä valintoja päivän ja viikon aikana. Vaikutukset voivat olla huimia ja vasta kun niitä ajattelee isompana kokonaisuutena, huomaa helposti itsekin, että yksinkertaisilla asioilla pääsee pitkälle. Kävelyn ja portaiden lisäksi sinulla on päivittäin lukematon määrä mahdollisuuksia olla aktiivisempi. Lasten kanssa aktiivisempi elämäntapa on helppo saavuttaa. Lähdet vain lasten kanssa vähän leikkiin mukaan, niin päivän aktiivisuus on taattu. Hyppää puistossa mukaan liukumäkeen. Tehkää yhdessä hiekkakakkuja tai ottakaa pieni kisa kuka saa keinussa kovimmat vauhdit. Niin tarvitseeko meidän aina olla niin aikuisia ja vakavia? Tai miettiä mitä joku ajattelee, kun puistossa heittäytyy liikkumaan lasten kanssa?
Liikunnan monipuolisuus lisää usein sen mielekkyyttä ja kiva liikunta saattaa jopa tempaista mukaansa. Meillä Aplicolla panostetaan monissa asioissa elämyksellisyyteen? No miksi ihmeessä, kun voi mennä elokuviin tai kivaan hotelliin ihan muutenkin? Niin, arki on hektistä ja miksei siitä liikunnasta voisi nauttia välillä elämyksellisesti? Meillä 2700 neliön tilat ovat rakennettu juuri meitä varten. Siisteys ja esteettisyys on osa elämysteoriaamme. Palvelu on sitä, että kohtaamme aidosti, ihmiseltä ihmiselle. Tilojen ja palveluun panostamisen lisäksi tapahtumakalenterimme tuo tarjolle monia hauskoja juttuja. Meidän joukkue tykkää myös heittäytyä ja hullutella asikkaiden iloksi.
Viime viikolla Aplicossa oli paljon erityisiä elämyksiä tarjolla. DJ soitti musiikkia ja me poljettii kahden täyden salin verran. Yhdistimme elokuvat ja sisäpyöräilyn sekä halloween teemalla pukeuduttiin ja liikuttiin monella tunnilla. Välillä on kiva ja ihan terveellistäkin hullutella. Se saa hymyn huulille ja huomaamattakin saa hyvän hien päälle. Eikä se leffan ja liikkumisenkaan yhdistelmä hullumpi ole kiireen keskellä. 
Halloween-viikolla myös perheet lähtivät yhdessä metsään halloween-seikkailuun. Nyt marraskuussa on taas mahdollista kokeilla lisää erilaisia perheliikuntatunteja, jolloin elämyksiä arkeen haetaan yhteisestä tekemisestä. Tässä ei aina tarvita kulmia niin kurttuun. Pääasia, että liikutaan ja nautitaan siitä mitä tehdään. Ollaan itseemme tyytyväisiä välillä kevyemmin ja välillä kovemmin treenaten. Elämä ei ole tasaista ja aina ei jaksa. Kunhan et jää jumiin siihen sohvan nurkkaan.
Monesti sitä miettii onko se huono, että itsensä palkitsee, jollain pienellä herkulla onnistuneen liikuntasuorituksen päätteeksi. Ei elämistä ole pelkkä jatkuva laihdutuskuuri tai asioiden ikuista kieltämistä. Se ratkaiseen mitä on eniten. Jos herkkupalkintoja tarvitsee monta kertaa päivässä tai järjettömiä määriä, se on heikompi valinta terveyden kannalta. Kun terveellisen arjen syömisen ja riittävän aktiivisuuden lisäksi itseään palkitsee silloin tällöin hyvällä ruoalla tai vaikka lasilla viiniä, niin mitä sitten? Siitä voi vaikka nauttia, sen sijaan, että potee jatkuvaa huonoa omaatuntoa. Myös pää lepää ja et syö omaa energiaasi parjaamalla itseäsi jatkuvasti.
Lohjalla hauska esimerkki tästä on Laavujenkierrokset, joka yhdistää nämä kaikki. 4-8 kilometrin patikoinnin päätteeksi makkaranpaisto perheen kesken on loistava idea. Yhteistä tekemistä ja liikkumista perheen kanssa pienellä mausteella. Voisiko hyvät valinnat olla helpompia, jos kaikki hyvä ei olisi niin kiellettyä? Pysyisikö suolaiset ja makeat herkut paremmin kohtuullisissa määrissä, jos se olisikin ajoittain sallittua? Tai se ei olisikaan palkinto jostain? Jos se olisi vain osa ihan normaalia elämää?
Mieti hetki omaa arkea. Onko siinä riittävä määrä aktiivisuutta? Voisitko heittäytyä seuraavan kerran mukaan, kun joku hulluttelee liikunnan kanssa? Voisiko terveellinen syöminen olla osa sinun arkeasi ilman synkistelyä satunnaisista nautinnoista lautasella? Oli se sitten hyvä musiikki, kaunis sali tai mukaansa tempaava ohjaaja on terveys, ilo ja hyvä olo niitä mausteita, joilla me Aplicossa teemme elämyksiä asiakkaidemme arkeen! Välillä mennään täysillä, välillä todella kevysti, mutta ei, ei sen tarvitse olla aina niin vakavaa! Elämäähän tämä vain on!
Liikunnallisen halloween-viikon tunnelmissa,
Jutta Österberg-Hurme
Liikunta- ja Hyvinvoitikeskus Aplico 
019 312 880
info@aplico.fi
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: