Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Lohjalainen Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico on täysi-ikäinen

Kuluneella viikolla vietetty Euroopan Liikuntaviikko piti sisällään monia hienoja hyvinvoinnin hetkiä. Viikkoon mahtui yli 2000 kuntosali – ja ryhmäliikuntakäyntiä. Viikolle osui hienosti myös Aplicon oma syntymäpäivä. Tiistaina 27.9.2022 Aplico täytti kahdeksantoistavuotta. Liikuntaviikko kaikkine liikuntatuokioineen oli juuri paras tapa juhlia klubin syntymäpäivää. Klubi on nyt täysi-ikäinen ja katseemme on vahvasti tulevassa. 20 vuotta on lähellä ja siinä on aihetta moneen uudistukseen ja koko meidän joukkueemme yhteiseen juhlaan, yhdessä teidän kaikkien kanssa.

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplicon tarina alkoi vuodesta 2004, jolloin Lohjan Naistensalin liiketoiminta ostettiin Aplicolle. Toiminta alkoi meille remontoiduissa 800 m2 tiloissa Karjalankadulla 27.9.2004. Silloin ohjattiin meidän ensimmäinen syyskautemme, jossa oli 34 ryhmäliikuntatuntia. Tilat alkoivat täyttymään ja tunteja lisättiin nopeasti. Kovan kysynnän vuoksi jo seuraavana vuonna tilat Karjalankadulla laajennettiin 1000 m2.

Lohjan, Omenakaupungin mukaisesti kuntokeskuksen nimeksi valikoitui Aplico, joka on johdettu latinan kielestä. Omenat näkyvät hienosti Aplicon toiminnassa muutenkin, esimerkkinä lastenparkin nimi, Omppula ja kaikkien tilojemme nimet ovat nimetty omenalajikkeiden mukaan. Nimessä näkyy myös Aplicolaisten omenan muotoinen sydän.

Aplico on aina halunnut olla kehityksen kärjessä, joten perustamisestaan asti Aplico on kuulunut CMS-klubien yhteistyökeskittymään, jonka ensisijainen tarkoitus on tarjota laadukkaita ja edistyksellisiä kuntoilupalveluja klubien asiakkaille. CMS on tuonut mukaan hyvää kaikupohjaa, yhteistyötä valtakunnallisesti ja mm. Travellpass -kortin asiakkaidemme eduksi. Aplico on kuitenkin aina ollut täysin oma lohjalainen yritys paikallisine yrittäjineen.

Ratakadun tilojen suunnittelutyö ja uuden kiinteistön rakennuttaminen, vastaamaan jälleen muuttuneita asiakastarpeita, aloitettiin vuonna 2008. 15.5.2009 päästiin nauttimaan erittäin nykyaikaisista liikuntatiloista, jotka vastaavat vielä nykyäänkin vaativankin kuntoilijan tarpeita. 2.500 neliöön saatiin mahtumaan erinomaisesti Ratakadun 1.200 asiakasta, jotka nyt pääsivät nauttimaan tasokkaasta palvelusta moderneissa tiloissa.

Kun ihmisten kuntoilutarpeet jatkoivat kehittymistä ja Aplicon asiakasmääräkin jatkoi kasvuaan, nyt jo kahteen tuhanteen, vuonna 2013 esiteltiin asiakkaille laajennussuunnitelma, Aplico 3.0. Tämän projektin tuloksena Aplicon kuntokeskuskokonaisuus täydentyi toiminnalliseen harjoitteluun sopivalla tilalla. Toiminnallisesta, vapailla painoilla harjoittelusta oli tuossa trendikästä, joten Aplico halusi jälleen olla ensimmäisten joukossa tarjoamaan tuon vaihtoehdon asiakkailleen. 200 neliön tila avattiin asiakkaille 23.5.2013 ja tila tuli tarpeeseen ja on ollut koko asiakaskunnan käytössä siitä asti.

Teknologian hyödyntäminen on ollut vuosia liikunta-alan kasvava trendi. Jo vuonna 2008 pilotoimme Suomessa ensimmäisenä Suunto Fitness Solution järjestelmän, joka on asiakkaidemme käytössä yhä. Vuonna 2015 toimme Lohjalle ensimmäiset virtuaalijumpat live – tuntien ohelle. Virtuaalitunteja voi tehdä Sali 3 ja spinningsalin tiloissa edelleen. Kesällä 2017 lähdimme mukaan jälleen uudistumaan ja aloitimme sisäpyöräilysalin remontin. Tila oli uuden kotimaisen virtuaali -tuotteen show room. Uusista valoista ja ilmeestä saamme nauttia vielä tänäkin päivänä.

Terveyttä, iloa ja hyvää oloa on ollut toimintamme tarkoitus alusta asti. Tätä ajatusta tuki hyvin ajatus liittää valtakunnallinen Fysios -fysioterapiaketju toimimaan Aplicon katon alla. Aloitimmekin uuden laajennuksen tätä varten loppuvuonna 2018. Laajensimme Ratakadun tiloja 100 m2, jotta saimme riittävän määrän tilaa uudelle toiminnalle. Fysioksen toiminta Aplicossa alkoi toukokuussa 2019. Tänä päivänä Fysisos Lohja on kaupungin suurin alan toimija, josta asiakkaamme löytävät 15 ammattilaista oman terveyden ylläpitoon. Jäsenillämme on ainutlaatuinen etu päästä vuosittain ja tarpeen tullen fysioterapeutin vastaanotolle. Lisäksi Tervekeho-tunneilla tapaa fysioterapeutin joka viikko. Olemme kehittäneet yhdessä monia tuotteita, joiden tavoitteena on terveempi ja liikkuvampi lohjalainen. Fysios on nyt myös osa Mehiläistä ja kehitystyö terveyden ylläpitoon on jatkuvaa.

Korona vuodet alkoivat maaliskuussa 2022 tuoden mukanaan monia kuntokeskuksen sulkemisia ja rajoituksia liiketoimintaan. Meille oli alusta asti selvää, että asiakkaita ei jätetä tämän kriisin keskellä yksin. Liiketoimintaa luotiin välillä kolmekin kertaa kuukaudessa uudelleen, jotta liikunta voisi turvallisesti ja ohjeistusten mukaan jatkua. Kovat vuodet ovat tuoneet mukanaan myös monia hyviä asioita Aplicolle. Olemme kehittäneet monia innovaatioita kuluneiden vuosien aikana ja nyt ne ovat tulleet jäädäkseen osaksi jäsentemme monipuolista palvelutarjontaa. AplicOnline on yksi suurin palvelukehityksemme koronavuosina. Ensimmäiset live-lähetykset näkivät päivänvalon heti samalla viikolla, kun ensimmäinen kuntosalisulku tuli maaliskuussa 2020. Noista ajoista palvelua on kehitetty valovuoden mm. Business Finlandin kehitysrahalla vuosina 2020-2021. Tänä päivänä asiakkaamme pääsevätkin mukaan suoriin lähetyksiin klubilta joka päivä. Tämän lisäksi tallennekirjasto tukee liikkumista ajasta ja paikasta riippumatta.

Kesällä 2022 rakensimme Ratakadun toimitilojemme katolle oman aurinkovoimalan. Omalla aurinkovoimalla pystytään tuottamaan keskimäärin 22–25 % kiinteistön käyttämästä sähköstä vuosittain. Kehitystoimi kuvaa hyvin myös yrityksen arvomaailmaa ja on jälleen askel kohti omavaraisempaa energian käyttöä, kun sähköstä osa tuotetaan itse aurinkoenergialla ja luontoa säästävällä tavalla. Aurinkovoimala on energiajärjestelmänä vähähiilisyyttä edistävä.

Tilojen ja palveluiden kehittymisen ohella myös meidän joukkue kasvaa ja kehittyy. Suurin yrityksemme rikkaus on sitoutunut ja osaava henkilökunta. Tämän porukan kanssa on ilo kirjoittaa lohjalaista liikuntahistoriaa. Kiitos meidän joukkue ja kiitos jokainen Aplicon jäsen, jotka mahdollistatte tämän yhteisen matkan. Me teemme parhaamme, joka päivä!

 

Liikunnallisia Elämyksiä Arkeen jo vuodesta 2004!

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

 

 

Kirjoittaja:

Yrittäjä, Jutta Österberg-Hurme

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

050 582 4711

jutta.osterberg-hurme@aplico.fi

www.aplico.fi

 

 

Tutustu Aplicoon klikkamalla tästä!

 

 

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: