Kuoren alta: Jutta Österberg

Aplicon blogissa kurkistamme kuukausittain henkilökuntamme ja yhteistykumppanien profiileihin. “Kuoren alta” -otsikolla julkaisemme juttuja klubin elämysten tekijöistä.

Saavutat sen, mihin uskot

Aplicon perustajasta, toimitusjohtaja Jutta Österbergistä on kirjoitettu paljon. Hän on voittanut tänä vuonna mm. valtakunnallisen Suomen Vuoden Nuori Yrittäjä –palkinnon ja Jutta on valittu Lohjalla Vuoden Lauriksi. Tulevana vuonna Aplico juhlii pyöreitä 10-vuotissyntymäpäiviään ja jutut Jutan menestyksekkäästä urasta sen kuin jatkuvat.

Lähes jokainen tunnistaa Jutan hänen uskomattomasta energiastaan, mutta samalla niin ihailtavan sydämellisestä ja aidosta läsnäolosta, jota hän asiakkailleen ja työntekijöilleen antaa. 

Jutta itse kuvaa omaavansa tietynlaisen saavuttajageenin. Hänellä on vahva kunnianhimo saavuttaa jotain, minkä eteen hän on sitten valmis tekemään kaikkensa. Menestys tarkoittaa kuitenkin hänelle erityisesti sitä, että kaikessa tekemisessä on sydän mukana ja aina tehdään yhdessä. Saavutat siis sen, mihin uskot.

Hevostytöstä MM-tason kilpa-aerobiccaajaksi

Moni Aplicon aktiivikävijä tuntee Jutan vuosien takaa, mutta kaikki meistä eivät tunne Jutan taustaa tarkemmin. Jutta oli ala-asteella kova hevostyttö ja ratsastus oli lajeista läheisin. Lohjan Naisvoimistelijoihin hän liittyi kuusivuotiaana ja samoihin aikoihin alkoi tanssiharrastus Tanssistudio Funkassa.  Koulun edetessä Jutan oli pakko valita harrastuksista ne tärkeimmät, sillä aika ei enää riittänyt kaikkeen. Tässä vaiheessa jumppahullun tie näytti vain vahvistuvan ja Jutta päätti jättää ratsastuksen taka-alalle.

Yläasteen alkuvaiheilla Jutta aloitti myös jumppatuntien ohjaamisen. 14-vuotiaana hän ohjasi ensimmäistä lasten ryhmää ja alkoi myös sijaistamaan combo-aerobic -tunteja. Ei mennyt kauankaan, kun Jutalla olikin jo oma vakiotunti. C-kasetti vain mankkaan ja menoksi!

16-vuotiaana Jutta aloitti työt Lohjan silloisella Naisten salilla. Ensimmäinen oma ryhmä oli Kunto Jazz ja Jutta ohjasi säännöllisesti ryhmäliikuntaa aina ylioppilaskirjoituksiin asti. Vuonna 1998 Jutta aloitti liikunta-alan opinnot Kisakalliossa ja samoihin aikoihin hän alkoi myös keskittymään vahvasti kilpa-aerobiciin.
Kilpaura opiskeluiden ja töiden ohessa

Kisakalliosta valmistumisen jälkeen Jutta piti pari vuotta väliä ennen opiskeluiden jatkamista Vierumäen Urheiluopistolla. Sillä välillä hän työskenteli Naisten salilla ja kesäisin myös Kisakallion- ja Varalan Urheiluopistolla moninaisissa liikunnan tehtävissä. Samaan aikaan kilpaura eteni ja Jutta rahoitti sitä muiden töiden ohella tekemällä Personal Trainerintöitä.

Jutan valmistuttua Vierumäeltä liikunnanohjaajaksi (AMK-tutkinto), tarjottiin hänelle töitä FAF:lta (Fitness Academy of Finland). Tämä oli kuin lottovoitto, sillä FAF:n tarjoama työ oli todellinen unelmaduuni vastavalmistuneelle. Jutta pääsi suunnittelemaan ja pitämään koulutuksia alan silloisessa johtavassa yrityksessä ja samalla toimimaan projektipäällikkönä.
Jutan kilpauran suurimmat saavutukset ovat Aerobicin ryhmäsarjan SM-hopea ja ryhmästepin MM-pronssi. Hieno päätös kilpauralle oli Australian MM-kisamatka vuonna 2004, jolloin Jutta teki lopullisen päätöksen Naisten Salin liiketoiminnan ostamisesta.

Haaveena yrittäjyys ja ihan oma juttu

Jutta kertoo, kuinka hänellä on ollut aina haaveena perustaa jokin ihan oma juttu. Kun yli 10 vuoden takaa tuttu Naisten Sali tuli myyntiin,  Jutan oli aika tehdä isoja päätöksiä ja uskoa unelmiinsa. Kilpaura oli samoihin aikoihin erittäin hyvässä vaiheessa ja sitäkin olisi ollut kiva jatkaa. Alusta pitäen oli Jutalle kuitenkin selvää, etteivät yrittäjyys ja kilpa-ura sopineet yhteen. Jutta kuunteli sydämensä ääntä ja pian Naisten Salin liiketoiminta oli hänen. Uuden yrityksen nimeksi tuli omenakaupungin henkeen Aplico ja elettiin vuotta 2004.

Samassa rytikässä Jutta oli alkanut myös opiskelemaan merkonomiksi, sillä hän halusi vahvistaa liiketoimintaosaamistaan. Jutta valmistui ja samaan aikaan olikin jo aloitettu Aplicon uusien tilojen rakentaminen Ratakadulle. Jutalla oli selvä visio uudesta Aplicosta, josta oli tulossa kovaa vauhtia monipuolinen liikunnan ja hyvinvoinnin keskus. Lisäksi Jutta halusi luoda hyvän työpaikan, joka on enemmän kuin muilla ja tehdä sitä, mille oma sydän niin vahvasti sykkii.

Menestyksen takana kova työ ja usko unelmiin

Jutta on ollut aina todella kova tekemään töitä. Jo Vierumäen aikaan Jutta teki opiskeluiden ohessa personal trainerin töitä ja koulutuksia FAF:lle. Nykyäänkin Jutalla on Aplicon rinnalla toinen yritys Wellness Mentor, joka on ryhmäliikunnan tuote- ja jatkokoulutuksiin keskittynyt yritys. Tuotteet ovat suunniteltu erilaisia liikuntapalveluita tarjoavien yritysten ja yhteisön tarpeiden mukaan valtakunnallisesti.

Jutalta kysyttäessä hänen suurinta saavutustaan elämässä, nainen menee hiljaiseksi. Aika muuttaa asioita. Ennen omaa yritystä kilpaura oli kaikki kaikessa ja sen tuomat saavutukset, mutta tänä vuonna on ollut huima vuosi, kun oma yritys on tunnustettu valtakunnallisesti niin korkealle eri alojen kesken. Kaikki tunnustukset ja palkinnot ovat tärkeintä kutakin olemassa olevaa asiaa kohden. FAF:lla työskennellessä oli upeaa saada esimerkiksi FAF:n vuoden kouluttaja-tunnustus vuonna 2002.

Jutan luonnetta kuvaa kokeilunhalu ja vahva usko siihen, että jos itse uskoo johonkin, keinot siihen löytää. Kerää hyviä ihmisiä ympärillesi niin pääsee pitkälle “casting is everything”. Hän on hyvin kiitollinen myös vanhemmilleen, jotka ovat evästäneet tytärtä aina rehellisyyteen ja antaneet tuen siihen, että vaikka aina ei mene oikein, eteenpäin mennään. He ovat myös antaneet tyttärelleen mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita ja harrastaa sitä, mistä hän oikeasti pitää.

Jutan esikuvana elämässä ovat hänen molemmat isovanhemmat. Heidän jämpti, rehti, reilu ja elämänmyönteinen tapa elää ovat kaikkea sitä, mitä Jutta haluaa olla.

Perhekeskeinen uranainen, joka rakastaa piirtämistä

Jutalle työ on myös elämäntapa, joten välillä on vaikea erottaa työtä ja vapaa-aikaa. Välillä vapaa-ajalta tuntuu asiakkaiden kanssa seurustelu ja Aplicon henkilökunnassakin on paljon ystäviä.  

Jutta on erittäin perhekeskeinen ja viihtyy vapaa-ajalla eniten kotona omien rakkaiden kanssa. Piirtäminen ja musiikki ovat myös intohimoja, jotka ovat molemmat kuuluneet elämään aina. Jutta tykkää laulaa ja kuunnella musiikkia niin, että ”raikaa”. Musiikkia kuunnellessaan hän usein huomaamattaan alkaa miettimään rytmiin sopivia koreografioita, mutta se ei Juttaa haittaa.

Jutalla on haaveena oppia piirtämään ja päästä kehittymään siinä. Jutta tykkää eniten piirtää malleista lyijykynällä. Hän väittää, ettei osaa mitään, mutta on kova kokeilemaan eikä anna periksi.

Oma hyvinvointi ja tulevaisuuden haaveet
Jutan tulevaisuudenhaaveena on pitää Aplico kiinni jatkuvasti kehittyvässä ja kasvavassa alassa. Yksityiselämässä haaveena on perheen perustaminen ja hyvänä vaimona oleminen. Lisäksi hän toivoo lisää aikaa myös omaan hyvinvointiin. On aina helpompi opastaa muita, kuin itseään.

Jutalle oma hyvinvointi tarkoittaa tasaisesti kaikkea eli tasapainoa töiden ja oman ajan välillä.  Pitää muistaa syödä, nukkua ja liikkua, sillä niillä homma pyörii.  Hyvinvointiin kuuluvat vahvasti oma rakas perhe ja ystävät. Omaan hyvinvointiin liittyy toki myös treenaaminen. Jutta ohjaa tällä hetkellä noin seitsemän tuntia viikossa eri jumppia. Omaan treeniin kuuluu X-Methodia ja Fustraa salilla ja lisäksi joogaa. Ulkoilu on ihan uusi harrastus.

Liikunnan kanssa on tarkoitus rentoutua, eikä missään nimessä stressata. On tärkeää säilyttää liikunnan vaihtelevuus ja poistaa mielestä turha suomalainen syyllistäminen. Elämässä on tärkeää rentous ja säilyttää nautinto tekemiseen.

Jutan motto elämässä: Sen teet, mihin uskot. On se tavoite elämässä mikä tahansa. Tällä ajatuksella on menty tähän asti, vaikka välillä onkin menty päin seinää. Omalla postiivisella asenteella pääsee kuitenkin jokainen tässä elämässä pitkälle. Sen voi meinaan valita itse ja ihan jokapäivä.

Haluamme onnitella Juttaa vielä kerran hänen uskomattomasta vuodesta, jonka huipennus oli Presidentin kutsun tämän vuoden Itsenäisyyspäivänjuhliin.

Vuoden suurin onni kulminoituu kuitenkin Jutan häihin. Jutta ja hänen miehensä Sami ovat tällä hetkellä pitkään odotetulla häämatkalla.  

Toivotamme kaikki heille sylin täydeltä onnea ja aurinkoa yhteiselle tielle!

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: