Joogasta notkeutta kehoon ja mieleen

Jooga on harjoittelumuoto ja menetelmä, jonka avulla voi oppia tuntemaan itseään. Sen avulla voi edistää ja ylläpitää terveyttä. Joogalla tähdätään ihmisen henkiseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Joogaan liikkeet, eli asanat, muodostavat tunneilla kokonaisuuden, joilla vahvistetaan kehoa ja mieltä. Sana Yoga on sanskriitin kieltä ja merkitsee yhteyttä. Tällä tarkoitetaan yhteyttä omaan itseen. Harjoituksessa liittyvät toisiinsa keho, mieli ja hengitys.

Pimeä talvikausi on hyvä aika kehittää itseään. Yksi keino siihen on aloittaa uusi harrastus nimeltä jooga. Aplicossa tarjoamamme Yoga Flow pohjautuu Seasonal Yogaan, joka sopii kaikille kuntoilijoille.

Seasonal Yoga perustuu Hatha joogaan. Hatha joogassa työskennellään asanoiden, hengitysharjoitusten, meditaation ja keskittymisharjoitusten kanssa. Seasonal Yogassa hyödynnetään myös Qi gong harjoitteita täydentämään joogaharjoitusta. Seasonal Yoga harjoitusten sisältö vaihtuu viisi kertaa vuodessa, vuodenaikojen muutosten mukaan.
Seasonal Yogan perusajatus on, että olemme osa luontoa ja luonnon muutoksilla on vaikutusta meihin. Seasonal Yogan filosofia perustuu vuodenaikojen muutosten lisäksi perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja työskentelyyn meridiaaniverkoston avulla sekä mielen hallintaan.

Yoga Flow -tuntikuvaus
Mielen ja kehon yhteistyötä korostava sekä kehon voimaa ja hallintaa lisäävä harjoitus. Asanat, eli joogan erilaiset asennot, haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Asentojen ylläpitäminen vaatii sekä lihastyötä että keskittymistä. Syvätt ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja tietoisuus omasta kehosta kasvaa harjoitusten avulla.

Yoga Flow -nimi tulee tavasta suorittaa liikkeet sujuvasti peräkkäin. Liikkeet virtaavat alkuasennosta toiseen. Tunti sopii aloitteleville ja jo joogaa harrastaneille kuntoilijoille.

Aplicon tilat tarjoavat loistavat puitteet erilaisiin koulutuksiin ja virkistyspäiviin. Tänäkin viikonloppuna Aplicossa koulutetaan 19 uutta Yoga Flow -ohjaajaa, 12 klubiin ympäri Suomen.

Joogasta voi löytyä levollinen mieli ja tasapainoinen keho. Mitä joogaharrastus voisi tarjota sinulle?
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: