Hyvinvoinnin pienet askeleet

Monesta pienestä askeleesta tulee loppuen lopuksi pitkä matka kohti päämäärää.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi kuulostaa jo sananakin isolta ja mahdottomalta saavuttaa. Voisitko ajatella asiaa monen pienen asian summana ja lähteä tavoittelemaan hyvää oloa, terveyttä ja liikuntaa pienin askelin? Olen koonnut sinulle muutaman pienen vinkin arkeen mukaan otettavaksi. Nämä kaikki ovat niin pieniä, että voit ne varmasti toteuttaa. Kokeile, testaa ja mieti paransivatko nämä pienet asiat sinun kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

             1.       Aloita aamu juomalla iso lasi vettä

MIKSI? Vedenjuonti aamulla herättelee aineenvaihduntaa, puhdistaa kehoa ja tekee myös iholle hyvää. Voit maustaa veden esimerkiksi sitruunalla.
 
2.       Valitse portaat

MIKSI? Portaiden käyttäminen on helppoa arkiliikuntaa. Portaiden valitseminen madaltaa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Kevyt liikunta pitää myös kehon ja mielen virkeänä päivän aikana. Voisitko taukojumpata esim. työpaikalla kävelemällä portaat ylös ja alas?
 
3.       Syö vihreää

MIKSI? Vihreä ravinto puhdistaa, hoitaa, antaa elinvoimaa ja sisältää runsaasti terveellisiä aineita kuten vitamiineja ja flavonoideja. Mitä tummemman vihreä, sen parempi. Vaihtoehtoja on paljon.
 
4.       Vältä sokeria (ja piilosokeria)
 
MIKSI? Kun sokeria nauttii liikaa, insuliinin tuotanto heikkenee ja suuri osa sokerista varastoituu kehossa rasvaksi. Tämä voi johtaa ylipainoon ja jopa diabetekseen. Kun vältät sokeria, huomaat  muutoksen piristymisenä ja energisempänä olotilana.
 
5.       Harrasta hengästyttävää ja hikistyttävää liikuntaa vähintään kerran viikossa

MIKSI? Jaksat paremmin ja pysyt terveempänä. Liikunta vaikuttaa myös positiivisesti mielialaan.
 
Muistathan, että kaikkia askelia ei tarvitse ottaa samana päivänä. Aloita kohdasta 1. ja etene pikkuhiljaa. Pian huomaat, että nämä asiat ovat jääneet arkeesi vaivihkaa ilman suuria askelia ja ponnistuksia.
 
Matka kohti hyvinvointia on nyt alkanut! Toivon, että saat näillä vinkeillä energiaa tulevaan syksyyn!
Emma Ryynänen
050 542 1630
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico
Ratakatu 24, Lohja
 
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: