Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Eliksiiriä etätyöpäivään

Uudenlainen etätyöarki valtasi tänä keväänä monet kodit. Etätyössä on paljon etuja ja se on varmasti tullut ainakin osittain jäädäkseen. Miten etätyöpäivästä saisi mahdollisimman toimivan? Voiko päätteellä työskentelystä selvitä pirteänä ja ilman selkäkipuja? Kun pidät itsestäsi huolta suunnittelemalla ja rytmittämällä päiväsi, pääset lähemmäksi tuota tavoitetta.

Päätteellä oloa tulisi tauottaa, sillä paikallaanolo ei tee kehollesi hyvää. Pitkäaikaisen istumisen haitat on tutkittu monesti. UKK-Instituutin tutkimusten mukaan istumisella ja muulla paikallaanololla on yhteys myös useiden pitkäaikaissairauksien ilmaantumiseen. Näitä ovat esimerkiksi diabetes, kohonnut verenpaine ja suurentunut veren kolesterolipitoisuus. Pitkäkestoinen istuminen voi kuormittaa yksipuolisesti kehon tukirakenteita ja on todennäköisesti yhteydessä niska- ja alaselkäkipuihin. Istuminen ja myös paikallaan seisominen voivat aiheuttaa alaraajojen turvotusta, kun laskimopaluu heikkenee. Tässä sinulle muutama motivaattori siihen, miksi on välillä hyvä nousta ylös ja vähän jaloitella.

Työpäivän ollessa kotona on hyvä vinkki esimerkiksi tehdä jokin kodin askare 45-60 minuutin välein. Käy laittamassa itsellesi tai koko perheelle välipala keittiössä. Laita pyykinpesukone päälle ja seuraavalla tauolla käy laittamassa pyykit narulle kuivumaan. Samalla voit vähän venytellä ja tehdä muutamia kyykkyjä aktivoidaksesi jalkojen lihaksia. Vie roskat tai piipahda lähikaupassa. Työpäivän pituus tässä hieman venyy, mutta moni illan askareista kotona tulee siinä samalla tehtyä. Näin saat itsellesi hyötyliikuntaa kotona, joka säästää aikaasi illalla. Mikäli et koe tätä omaksesi, voit tehdä pienen taukojumpan tai kävellä muutama kerran keittiönpöydän ympäri. Mikäli istut kokouksessa ja se kestää, niin tehkää taukojumppa yhdessä koko tiimin kanssa. Tehkää siitä yhteinen hauska juttu ja 3-5 minuttia riittää. Tämä lisää merkittävästi myös koko porukan vireystasoja.

Jaksamiseen vaikuttaa isolta osalta myös se miten syöt ja juot päivän aikana. Pidä huolta, että juot jokaista kahvikuppia kohden myös yhden lasin vettä. Näin et kuivata itseäsi. Suunnittele valmiiksi se, miten syöt päivän aikana. Minkä kokouksen välissä ehdit ruoan laittaa ja syödä. Koko päivään viisi ateriaa olisi hyvä rytmi. Aloitat aamupalalla ja jatkat lounaalla. Iltapäivälle vielä välipala. Iltaan jää vielä päivällinen ja iltapala. Smoothiet ovat hyvä vaihtoehto välipaloiksi niin saat helposti ja nopeasti terveellisen välipalan. Oma personal trainerit antavat mielellään näihin lisää vinkkejä. Salaatti tai vastaava kevyempi lounas toimii kotona ja päätteen ääressä, jotta et väsähdä niin helposti.

Ulkoilmalla on ihmeellinen voima. Mikäli sinun on mahdollista
rytmittää päivä siten, että voit käydä 15-30 min kävelyllä keskellä päivää, saat taatusti lisää virtaa iltapäivän tehtäviin. Muista, että vaikka kävisit ulkona 10 minuuttia, saat jo monia hyötyjä itsellesi. Älä anna siis ajan estää vaan ylös, ulos ja etätyöpäivää tauottamaan.

Muista, että vain sinä itse voit pitää itsestäsi huolta. Tänään on myös ihan yhtä hyvä päivä aloittaa uusi arkirytmi, kuin huomennakin. Juuri nyt tätä lukiessasi kohenna heti vähän ryhtiäsi ja ota vähän hymyä huulelle. Toivotamme sinun viikkoosi hyviä suunnitelmia ennen suorittamista. Tästä tulee hyvä etätyöviikko!

Klikkaa tästä yhteen taukojumppaan!

Tuolijumppa / Vetreyttä koko keholle - YouTube

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico
Ratakatu 24, 08150 Lohja
www.aplico.fi
info@aplico.fi

Kyllä, minulla on kysymys!

Kyllä, haluat tulla tutustumaan Aplicoon!

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: