Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Autourheilija Sami-Matti Trogen kertoo fysiikkaharjoittelusta Juhan opissa

Olemme tehneet Aplicon kanssa yhteistyötä vuoden verran. Aplicossa on todella hyvä kuntosali ja avarat tilat. Sieltä löytyy kaikki mitä tarvitsee. Minun Personal Trainer on Juha Koivuporras. Juhan kanssa aloitettiin yhteistyö yli vuosi sitten, jolloin lisättiin paljon liikkuvuutta. Niskan ja selän kanssa oli ajaessa ongelmia ja takareidet menivät helposti jumiin. Liikkuvuutta kehitettiin noin puoli vuotta yhdessä ja sitten päätettiin aloittaa kunnon treeniohjelma syksyllä 2017. Juha teki minulle monipuolisen ohjelman, joka sisälsi peruskestävyyttä, koordinaatiota, ketteryyttä, nopeusvoimaa ja voimaharjoituksen. Liikkuvuus kehittyi ja rupesin itse tekemään liikkuvuusharjoitteita myös kotona. Treenejä oli 6 kertaa viikossa ja yksi lepopäivä. Juhan kanssa yritettiin treenata vähintään kerran viikossa. Välillä tuli pitempi tauko treeneistä kisa- ja testireissujen vuoksi. Silloin treenasin itsenäisesti.

 
Omasta mielestä kestävyydessä oli jo ihan hyvä pohja silloin. Koordinaatiossa oli paljon kehitettävää, esim. hyppynarulla hyppiminen oli vaikeaa. Myös maksimivoimassa oli kehitettävää. Rupesimme syksyllä treenaamaan ja kehitystä alkoi tulla. Kisa- ja testireissujen aikana tuli enemmän käytyä lenkeillä. Jos löytyi kuntosali, niin kävin siellä aikataulujen puitteissa. Tein aina lennon jälkeen liikkuvuutta, koska minulla meni aika usein alaselkä lentokoneessa jumiin. Kisa- tai testi- aamuisin kävin nopealla lenkillä ja tein koordinaatioliikkeitä ja hypin hyppynarulla. Tein myös erilaisia reaktioharjoituksia ennen ajamista. Ajamisen jälkeen illalla venyttelin ja tein kehonhuoltoa.
 
Keväällä ennen kautta, kun oli kisoja ja testejä vähemmän, treenattiin enemmän. Kehitystä tuli omasta mielestä hyvin. Varsinkin koordinaatio parani kevään aikana paljon. Juhan kanssa on ollut mukava treenata, aina on hyvä fiilis treenin jälkeen. Juha ei väkisin rääkännyt minua. Jos olin väsynyt, silloin tehtiin kevyempi treeni. Tehtiin myös kovia treenejä, mutta nekään eivät menneet yli. Palauduin niistä hyvin ja olin valmis treenaamaan seuraavanakin päivänä. Treeniliikkeet myös muuttuivat, mikä oli kivaa ja ei ollut ikinä tylsää treenata. Juha pitää aina huolta, että treenit tehdään oikeilla tekniikoilla. Siihen kiinnitetään paljon huomiota treenatessa.
 
Vielä on paljon kehitettävää, mutta tämä vuosi kehitti minua autourheilijana paljon. Jaksan kisoissa paremmin ja saan kisoissa itsestäni enemmän irti. Selkä ja niska eivät ole tulleet niin kipeäksi kuin aikaisemmin. Suosittelen Aplicoa kaikille urheilijoille, jotka tarvitsevat paikan, missä tehdä oheisharjoittelua. Opin ainakin itse vuoden aikana paljon.
 
Sami-Matti Trogen, 16

Autourheilija

Rallycross

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: