Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Aplicon taiteen takana, Tanja Meski

Aplicon seinille keväällä ilmestyneet upeat taideteokset ovat herättäneet kovasti ihailua ja kyselyitä asiakkaidemme keskuudessa. Taulujen takana on pitkään ulkomailla asunut taiteilija Tanja Meski, jonka töitä on tällä hetkellä esillä myös lohjalaisen Galleria Vikholmin näyttelyssä.

Luonnonläheinen taiteilijaPatchwork 2012, Tanja Meski

Tanja Meski on syntynyt Jämsänkoskella, mutta viettänyt lapsuuden ja nuoruuden Lohjalla aina 16-vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin.  Myöhemmin hän on opiskellut Suomessa luovan toiminnan ohjaajaksi, matkailumerkonomiksi ja sisustussuunnittelijaksi. Hän on myös suorittanut opintoja Helsingin Yliopistossa mm. tuotemuotoilun, design kritiikin ja ympäristötaiteen parissa. Kansainvälinen tunnelma välittyy hänen töistään ja Meski on asunut vuodesta 2007 Suomen lisäksi myös Italiassa ja Yhdysvalloissa.  

Stripes 2013Taiteilijan ura lähti alunperin liikkeelle sisustamisen maailmasta, kun Tanja alkoi maalata visuaalisia elementtejä tekemiinsä sisustussuunnitelmiin 1990-luvun loppupuolella. Vuodesta 2003 lähtien hän alkoi maalata satunnaisille asiakkaille. Taiteilijana hän onkin itseoppinut ja riippumaton, eikä mielellään halua kategorisoida taidetta mihinkään tiettyyn luokkaan. Meskin omin sanoin: ”Minimalistinen ekspressionismi  saattaa kuitenkin kuvata omiani parhaiten.” Hän ei ole ollut aktiivinen julkisiin näyttelyihin osallistuja, mutta hänen töitään on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla mm. Yhdysvalloissa ja Italiassa. 

Itseoppinut taiteilija yksinkertaistaa tunnelmiaMeski ei tulkitse tauluissaan mitään etukäteen mietittyä sanomaa, vaan tärkeintä hänelle on se tunnelma, joka syntyy työtä aloittaessaan. Tämän tunnelman yksinkertaistaminen kiteyttää ehkä parhaiten hänen tapaansa maalata. Teemana horisontti on inspiroinut Tanjaa vuodesta toiseen, ja siitä hän onkin tehnyt monenlaisia tulkintoja vuosien varrella. Tanja suosii isoja töitä ja hänelle on tyypillistä käyttää paljon maalia ja maalata monta eri kerrosta. Hän sekoittaa itse värit käyttäen kolmea pääväriä ja työvälineiksi käyvät myös omat kädet, ilman pensseleitä.Aava 2013

Tanjalle on hyvin tärkeää asiakkaan kuunteleminen ja hän tekee mielellään myös tilaustöitä suoraan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tällöin inspiraationa toimii jokin asiakkaan ajatus tai selkeä sisustuksellinen toive taulun koosta ja värimaailmasta lähtien. Nämä yhdessä luovat sen tunnelman, jonka Tanja maalaa asiakkaan henkilökohtaisiin tarpeisiin.

 Meskin taiteellisen uran kohokohta on ollut pääsy USA:ssa Washingtonin vanhimpaan taitelijoiden itse ylläpitämään taidegalleriaan, jonne pääsee mukaan vain taiteilijoiden muodostaman valintaryhmän arvioinnin (ns. jurytys -prosessin)  perusteella. Siellä hän järjesti ja valmisteli kuukausittain vaihtuvia henkilö- ja ryhmänäyttelyitä vuoden ajan osallistuen niihin myös omilla töillä.

Tulevaisuuden suunnitelmissa ja haaveissa on avata taiteilijan oma työhuone asiakkaille ja laajentaa tilausprojekteja yksityistarpeista isompiin kohteisiin, kuten hotelleihin, missä kohtaisivat hänen taide ja kansainvälinen kokemus. Lisäksi hän toivoo voivansa lisätä luonnon elementtejä maalaamiseen ja korostaa kierrätyksen mahdollisuuksia. Tällä hetkellä hän on esimerkiksi käyttänyt kirpputoreilta löytämiä kehyksiä modernin abstrakteihin töihin. Näin syntyy hauska ja puhutteleva kontrasti.

Oman hyvinvoinnin avaimena tasapaino elämässäAteljee 2013

Maalaaminen on rakas työ, jota kuvaa myös Meskin asenne kutsua työtä harrastukseksi. Taiteen tekemisen lisäksi Tanja kuvaa omaa hyvinvointiaan tasapainoksi kaikilla elämän eri osa-alueilla. Siihen kuuluu työn lisäksi niin paljon muuta. Hän haluaa pitää tarkoituksella etäisyyttä sähköisiin medioihin, kuten kännykkään, sähköpostiin, facebookiin, yms. Näillä hoidetaan vain ne oikeasti pakolliset asiat, mutta niillä ei korvata aitoa läsnäoloa tai todellisten ystävyyssuhteiden ylläpitoa.Harrastuksista liikuntaon osana Tanja arkea, ja hän käykin mielellään Aplicossa joogassa ja pilateksessa. Hän haaveilee voivansa palkata personal trainerin joku päivä. Tanja seuraa myös aktiivisesti kansainvälistä politiikkaa ja keskustelee mielellään siitä. Rakkaisiin harrastuksiin kuuluvat myös sienestys ja marjastus, ruoanlaitto, valokuvaaminen ja kolme minikokoista koiraa.

Tanja Meski on päässyt oravanpyörästä irti, eikä halua siihen enää takaisin. Hän arvostaa kiireettömyyttä, omien voimavarojen tunnistamista ja sitä, että osaa välillä sanoa ei. 

Herkkyys ja empatiakyky ovat elämässä tärkeitä ominaisuuksia, joita me suomalaiset voisimme enemmänkin tuoda esiin.

Tanja Meskin töitä esillä Aplicon lisäksi Galleria Vikholmin kesänäyttelyssä elokuun 8. päivään saakka.
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: