Älä unohda itseäsi, koska olet tärkeä!

Kuluneen vuoden tapahtumat ovat helposti voineet viedä ajatukset omasta hyvinvoinnista kaapin nurkkaan. Pelko ja huoli omasta ja muiden terveydestä on ollut suuri. Taloudellisen elämän haasteet ovat jopa voineet lamauttaa meidät. Muistathan, että itsestä huolehtiminen, niin henkisesti kuin fyysisesti, nousee näinä aikoina vieläkin tärkeämmäksi. Koska mikä on tärkeintä? Sinä ja sinun hyvinvointisi.

Hyvinvointimme koostuu mm. perheestämme, työstä, eläimistä, harrastuksista, ystävistämme, mutta kaikki nuo myös voivat kuluttaa meitä aika ajoin, jos me itse emme voi hyvin. Itsestä huolehtiminen voi olla alkuun vaikka 15 minuutin hiljaisolo. Jolloin voit oikeasti miettiä miltä sinusta tuntuu. Pysähtyä ja hengittää vain hetken. Hengitä, venyttele tai ole ihan paikoillaan. Hetki voi tuoda tunteet pintaan, mutta samalla on myös merkki siitä että kaipaat, tarvitset tämän hetken itsellesi.

Sinä olet tärkeä.

Älä vaadi itseltäsi liikaa. Jos tavoitteenasi on liikunnantuoma hyvä olo ja arjessa paremmin jaksaminen, liikunnankin pitää tuntua hyvälle eikä rasittavalta. Lähteminen voi olla alussa haastavaa, mutta lähde liikkeelle. Ei joskus, vaan nyt. Mihinkään ei tarvitse edes nyt lähteä, kun voit tehdä striimeistä treenit vaikka kotona. Sinä tiedät jo olosi tunnin jälkeen. Punaiset posket ja hymy huulilla.  Silloin sinä voit hyvin ja sinulla on hyvä mieli. Jaksat taas paremmin. Aloita vaikka 30 minuutista alkuun.

Välillä voi olla vaikea myöntää itsellensä, kuinka tärkeä sitä onkaan. Ei ole pahitteeksi joskus pysähtyä ja miettiä ihan rohkeasti kuinka tärkeä ihminen sinä olet.

Joskus siihen myös tarvitsee että kaipaa ulkopuolista apua, joka sanoo että, sinä olet tärkeä. Jos olet lukenut kirjoitukseni tähän asti. Olet sanonut itsellesi neljä kertaa olevasi tärkeä. Toivon että se on herättänyt sinussa ajatuksia hyvinvoinnistasi.

Jos epäröit lähtemistä liikkumaan ajattele seuraavanlaisesti ”Minä huolehdin nyt itsestäni, jotta jaksan tehdä tai olla….” Jatka sinä tuo lause loppuun ja ota hymy kasvoillesi.

Sinä olet tärkeä!

 

Kirjoittaja:

Petra Lindberg

Oma Personal Trainer

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy

petra.lindberg@aplico.fi

www.aplico.fi

 

Haluatko tutustua lisää etäpalveluihimme? Klikkaa tästä!

Haluatko Oma Personal Trainer -tapaamisen etänä, ulkona tai klubilla 35,00 eurolla? Klikkaa tästä!

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: