Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Aktiivisesti ikääntyen -kurssi on kuuden viikon aktivointi sinulle 65 +

Monipuolisesti liikkumalla terveyttä ja toimintakykyä

UKK Instituutin liikkumisen suositukset kannustavat ikääntyviä liikkumaan monipuolisesti oman toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Viikoittainen liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille tiivistää terveyden kannalta riittävän viikoittaisen liikkumisen määrän ja antaa esimerkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa. Kymmenen vuotta käytössä ollut liikuntapiirakka yli 65-vuotiaille on samalla muuttunut 65+ liikkumisen suositukseksi.

Ikäihmisten suosituksessa painotetaan 18–64-vuotiaiden suosituksia enemmän lihasvoimaa ja tasapainoa, joilla on vaikutusta erityisesti arjessa selviytymiseen, liikkumiskykyyn sekä esimerkiksi kaatumisten ehkäisyyn. Suositus korostaa liikkumisen monipuolisuutta. Tavoitteena on toimintakykyä ylläpitävä tai parantava liikkuminen.

Yli 65-vuotiaiden liikkumisen suosituksen keskiössä ovat seuraavat asiat:

  • Kevyttä liikuskelua tulisi kuulua päivään mahdollisimman usein.
  • Sydämen sykettä kohottavaa liikettä eli reipasta liikkumista suositellaan ainakin 2 tuntia 30 minuuttia viikossa. Samat terveyshyödyt saa, kun lisää liikkumisen tehoa reippaasta rasittavaksi. Tällöin liikkumisen määrän tulisi olla ainakin 1 tunti 15 minuuttia viikossa.
  • Lihasvoimaa, tasapainoa ja notkeutta tulisi harjoittaa ainakin kaksi kertaa viikossa.
  • Näiden monipuolinen yhdistely edistää parhaiten terveyttä ja toimintakykyä.
  • Pienetkin pätkät kerrallaan riittävät.

Lähde UKK Instituutti: https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/liikkumisen-suositus-yli-65-vuotiaille/

Aktiivisesti ikääntyen -kurssilta alkuun ohjatusti

Kaipaatko lisää vireyttä ja parempaa oloa? Haluaisitko, että liikunta olisi osa aktiivista arkeasi? Olisiko kiva porukka hyvä motivaattori ja liikunnanohjaajan tuki tarpeen? Otetaan yhdessä askel liikunnan maailmaan ja lähdetään kurssin kautta kohti hyvää oloa.

Kuuden viikon Aktiivisesti ikääntyen –kurssi pohjautuu Let’s be Active EU-hankkeisiin. Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico on ollut jo vuodesta 2015 mukana monissa eri EU-hankkeissa, joissa on tutkittu liikunnan vaikuttavuutta terveyteen ja hyvinvointiin. Hankkeet ovat osoittaneet, että jo kuuden viikon kurssi lisää osallistujien hyvinvointia monella tavalla. Esimerkiksi yleinen jaksaminen arjessa parani huikeat 32,1 % vain 6 viikon aikana. Myös liikunnan myönteisyys ja stressinsietokyky parantuivat ja tuki- ja liikuntaelinten kivut vähenivät kurssille osallistuneilla. Kurssin kautta pääsee myös tutustumaan monipuolisesti liikuntaan ja se on auttanut monia kynnyksen yli.

Aktiivisesti ikääntyen-kurssilla tavoitellaan, että liikunnan kipinä pääsisi syttymään osaksi arkea. Kurssi on suunnattu liikuntaa aloittaville ja tai tauon jälkeen liikunnan pariin palaaville. Ryhmän tuki motivoi ja antaa mahdollisuuden sosiaalisiin kontakteihin. Ryhmä tapaa kerran viikossa kuuden viikon ajan. Yhteinen tapaaminen on keskiviikkoisin klo 14.00. Tapaamisissa tehdään lihaskuntotreeniä sekä kehonhuoltoa ja saa valmentajalta ohjeet juuri sinulle sopivaan harjoitteluun. Yhteisten tapaamisten kautta saa rytmiä omaan tekemiseen. Liikunnan lisäksi viikkojen aikana on muutama hyvinvointiaiheinen luento sekä henkilökohtainen liikuntaneuvonta. Kurssin aikana on mahdollista tehdä lisäksi harjoituksia AplicOnlinen kautta etänä tai osallistua viikoittaiseen liikuntakalenterimme tarjontaan kuntokeskuksessa. Suosittelemme tähän ainakin perjantain Tervekeho-ryhmää, joka on fysioterapeutin ohjaama harjoitus klo 10.20.

Aktiivisesti ikääntyen -kurssi alkamassa

  • Aktiivisesti Ikääntyen -kurssi 65 + alkaa keskiviikkona 1.3. klo 10.00.
  • Kurssi on oma kokonaisuutensa ja sen hinta on 89,00 €.
  • Maksun voi maksaa yhdessä tai kahdessa osassa kurssin alkaessa.
  • Ilmoittautua voit alla olevalla lomakkeella tai 019 312 880 tai info@aplico.fi

Tiedät kyllä, että pitäisi aloittaa säännöllinen liikkuminen, mutta aloitus aina siirtyy ja jää muiden asioiden jalkoihin. Liikunta on ollut vähäistä ja toimintakykyä tulisi parantaa. Kuulostaako tutulta? Jos vastaat kyllä, niin Aktiivisesti ikääntyen kurssi on sinulle!

 

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico on liikuttanut lohjalaisia ja muita lähialueiden ihmisiä jo vuodesta 2004 ja työllistää useita kymmeniä paikallisia liikunnan- ja hyvinvointialan osaajia. Lähes 3000 neliön omat tilat ovat viihtyisät ja nykyaikaiset ja rakennettu nimenomaan liikuntakäyttöön, joka takaa viihtyisän ympäristön treenille niin kesähelteellä kuin talvipakkasellakin. Saunan lauteilla voi rentoutua ja viihtyä treenin jälkeen, vuoden jokaisena päivänä. Tervetuloa liikkumaan kanssamme!

 

Ilmoittaudu mukaan

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: