Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Terveysliikunta on kaikkien voimavara

Terveysliikuntaa on kaikki liikkuminen, jolla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen. Tavoitteena ei ole niinkään suorituskyvyn parantaminen, vaan hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito. Terveysliikunnan tunnuspiirteitä ovat säännöllisyys, kohtuukuormitus ja jatkuvuus.

Hyvän terveyskunnon kanssa ihminen suoriutuu päivittäisistä toimistaan väsymättä liikaa. Hyvä terveyskunto pitää riskin sairastua moniin sairauksiin pienenä. Pienellä aktiivisuuden lisäämisellä on merkittäviä vaikutuksia päivittäiseen hyvinvointiisi.

 
 
 
Tässä muutamia vinkkejä sinun terveysliikunnan tueksi:

§  Liikuntaa tulisi harrastaa mieluiten päivittäin tai ainakin useimpina päivinä viikossa.

§  Liikkuminen tulisi olla yhdessä tai useammassa jaksossa vähintään puoli tuntia kerralla esimerkiksi kävely töihin 10 min ja kävely takaisin kaupan kautta 20 min.

§  Tuki- ja liikuntaelinten vahvistamiseksi tulisi suorittaa venyttelyä, kuntojumppaa tai vaikka pallopelejä 1-2 kertaa viikossa.

§  Tasapainon harjoittamisen tärkeys korostuu iän myötä. Sitä voit harjoitella jumpassa, tanssimalla tai vaikka kävelemällä epätasaisessa maastossa.

§  Liikuntapiirakasta saat lisää vinkkejä oman viikkosi suunnitteluun. Lähde: UKK Instituutti/liikuntapiirakka

 
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplicon terveysliikunnat löydät lukujärjestyksestä ruskealla värillä. Näillä Maa-elementin tunneilla luot pohjan omalle terveydellesi. Nämä 30–45 minuutin perusjumpatovat tarkoitettuja meille kaikille. Yhdistä tunnit sinulle sopivalla tavalla tai valitse vain yksi ja aloita terveellinen elämä tänään. Tunnit soivat vasta-alkajille tai kuntoliikkujille viikon palauttavaksi harjoitteluksi.

CMS Kuntojumppa 30 min on helppo ja kevyt jumppa, jossa jalat ei mene sekaisin kuvioista. CMS Lihaskunto 45 min on nimensä mukaan lihaskuntoharjoitus. Tunnilla käytetään painoja ja omaa kehonpainoa kuormana. Selkävaivat ja niska-hartiaseudun ongelmat ovat nykypäivänä erittäin yleisiä istumatyön ja vähäisen liikunnan vuoksi. Selkäkivut voivat vaikuttaa elämänlaatuun huonontavasti ja tähän tarpeeseen on luotu CMS Terveselkä-tunti 30 min. Kaikki meistä tarvitsevat myös venyttelyä ja lihashuoltoa, jota löytyy lukujärjestyksestämme nimellä CMS Venytellen Vetreäksi 30 min.

Maa-lajeja kuvaavat: Onnistuminen, terveys, ilo ja hyvää oloa meille kaikille.

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: