Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Parempaa stressinhallintaa ja tehokkuutta Mindfulnessin avulla

Onko arki kiireistä ja huomaat usein pysähtyväsi huomataksesi, että taas meni yksi viikko? Työelämä on nykyään hektistä ja vapaa-ajallakin halutaan olla tehokkaita. Aamulla mennään kiireessä töihin. Sitten suoritetaan työpäivä ja taas kello kaulassa haetaan lapsia hoidosta. Vauhdilla kaupan kautta kokkaamaan, jotta ehditään koko perheen voimin illan harrastuksiin. Kuulostaako tutulta? Tämä on monen arkea. Voisiko tästä kaikesta saada vielä enemmän irti, hallitsemalla omaa mieltä ja pysähtymällä hetkeen?

Mindfulness on hyväksyvää ja tietoista läsnäoloa. Se sulkee sisäänsä koko tämän hetken. Kun keskitymme elämään tässä hetkessä, syntyy uusia oivalluksia niin tulevasta kuin menneestäkin. Kiireessä tuntuu usein siltä, että emme ehdi olla läsnä juuri missään. Elämme joko menneessä tai tulevassa, jopa olettaen, että se on tehokasta. Toiset osaavat palata tähän rentoutuneeseen ja stressittömämpään olotilaan. Useimmat meistä kuitenkin tarvitsevat tukea ja apua, osataksemme nauttia täysillä tästä hetkestä.

Hyväksyvän tietoisen läsnäolon voima on hämmästyttävän vahva. Voimme rentoutua tähän hetkeen, sellaisena kuin se on. Yksinkertaista ja vaikuttavaa, sillä hyväksyvän läsnäolon kyky on meille kaikille luontaista.

Tekemällä säännöllisesti mindfulness harjoituksia, vaikutat itseesi positiivisesti. Saat voimia kestää stressaavia tilanteita ja kiirettä. Mielenhallintasi paranee ja jopa fyysiset vaivat saattavat helpottua. Elämääsi tulee tilaa kiireenkin keskelle, kun opit nauttimaan tässä ja nyt. Tästä voisi olla apua monille, jotka juoksevat oravanpyörässä. Myös kova ja tavoitteellinen fyysinen harjoittelu vie henkisiä voimavaroja. Mielenhallintaharjoituksilla voit edistää tavoitteesi saavuttamista vaikka kuntosalilla.

Mindfulness Based Stress Reduction ohjelman on kehittänyt amerikkalainen professori Jon Kabat-Zinn jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Se on saavuttanut sekä Amerikassa että myös Euroopassa suuren suosion, niin terveydenhoidon kuin työelämänkin parissa.

Leena Pennanen on Mindfulness -pioneeri Suomessa. Hän toi MBSR- ja MBCT-menetelmät Suomeen vuonna 2003, saatuaan hyviä kokemuksia menetelmien käytöstä Saksassa. Leena on kurssittanut Mindfulness-MBSR ja -MBCT -menetelmiin jo yli 1000 henkilöä, joista suuri osa on yritysten henkilöstöä sekä terveydenhuollon ammattilaisia.

Yksi näistä koulutetuista Mindfulness MBSR-ohjaajista on Sirpa Salmenoja. Sirpa aloittaa yhteistyössä Aplicon kanssa uuden kuntokeskusmaailmaan suunnitellun Mindfulness valmennusryhmän huhtikuussa. Kurssi kestää 8 viikkoa ja sen tavoitteena on löytää tehokasta stressinhallintaa, tunneälyä ja saavuttaa oma sisäinen tehokkuus.

Sirpa Salmenojan vinkki Sinulle:

”Tuo huomiosi asentoon, jossa nyt olet.”

”Mitä kehontuntemuksia tunnet, miellyttäviä, epämiellyttäviä?”

”Voitko hetken olla omassa kehossasi, aistia sitä ja hengitystäsi tässä hetkessä?”
Lue lisää Mindfulness kurssista: https://aplico.fi/fi/KURSSITARJONTA/valmennusryhmat

 

 

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: