Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Onnistumistarina- Vauhtia treeniin valmennusryhmästä

Henrietta osallistui keväällä 2015 yhteen Aplicon tarjoamaan valmennusryhmään. Uutuutena silloin lanseerasimme Fitness Challenge-ryhmän ja se sai Henrietan mukaan kokeilemaan toisenlaista tapaa harjoitella kuntosalilla. Se tuotti tulosta ja hän voitti koko kilpailun. Tapoja liikkua ja tavoitteita siihen voi olla monia. Oli tavoitteesi mikä tahansa niin onnistuminen on varmasti helpompaa ryhmässä. Tässä on siitä yksi hyvä todiste ja Henrietan oma ONNISTUMISTARINA!

 
Vauhtia treeniin valmennusryhmästä
Uuden kokeileminen ja itsensä haastaminen ovat aina olleet ”mun juttu”. Kun siis näin alkuvuodesta salilla mainoksen Fitness Challenge -nimisen treeniohjelman startista, kävin ilmoittautumassa saman tien. Motivaatio uuden ja tehokkaamman treenin hakemiseen löytyy kuitenkin jo parin vuoden takaa.
Liikunta on aina jollain muotoa ollut osa elämääni ja salitreeniinkin ensikosketus on tullut jo 16-vuotiaana. Olen kuitenkin ollut myös onnellisessa asemassa siinä, että olen aina pysynyt kutakuinkin samoissa hoikissa mitoissa riippumatta siitä, millaista ravintoa ja kuinka paljon olen kitaani ahtanut. Tämän suhteen tapahtui kuitenkin selkeä muutos 30 vuoden rajapyykin ylitettyäni ja liikunnan merkitys sitä myöten kasvoi. Kun vielä huomasin kuopuksen syntymän jälkeen syksyllä 2012 että kroppa ei ollutkaan palautunut parissa kuukaudessa itsestään (edellisessä raskaudessa näin kävi) ja vaa’an lukema kieppui edelleen 85 kilon tuntumassa (joo, raskauskiloja oli tullut muutama..), tajusin, että töitä oli tehtävä. Raskausajan vaikeuksien vuoksi liikkumattomuutta oli takana noin 9 kuukautta mutta ajattelin, että ennen niin rakas juoksuharrastus oli hyvä tapa aloittaa. Uuden elopainoni kanssa lyllerrettyäni pari kilometriä verenmaku suussa oksennusta pidätellen lupasin itselleni, etten enää koskaan tulisi olemaan näin huonossa kunnossa. Mikään liikunta ei ikinä ollut tuntunut yhtä pahalta. Ymmärsin samalla, että kun tämän kaltainen kokemus on monelle ylipainoiselle ensimmäinen kosketus liikuntaan, en yhtään ihmettele, että liikkumattomuus houkuttelee enemmän. Itselläni ainoa motivaatio olikin siinä että tiesin, miltä ns. flow-tilassa liikkuminen tuntuu ja kuinka siihen päästään.
Tahmean alun jälkeen kiloja alkoi pikkuhiljaa karista ja askel kulkea niin, että kävin keväällä juoksemassa HCR:n. Äitiysloman jälkeen omassa olohuoneessa kolmesti viikossa vedetty Bodypump ja lenkkeily alkoivat kaivata ohelleen vähän vaihtelua ja liityin Aplicon jäseneksi. Motivaatio oli korkealla ja oli ihanaa päästä taas pitkästä aikaa salille.
Lihaskunnon kasvattamiselle oli toinenkin syy. Mammalomani aikana tein päätöksen vaihtaa jakkupuku haalareihin ja vaihdoin 15 vuotta kestäneen viestintäuran raksalle. Erinäinen nikkarointi kun oli aina ollut toinen rakas harrastus.
Fitness Challengen alkaessa säännöllistä salitreeniä oli takana reilun vuoden verran, mutta koska en eläessäni ollut noudattanut mitään erityisruokavaliota ajattelin, että olisi mielenkiintoista kokeilla millainen vaikutus ohjeistetulla ravinnolla olisi treeniin. Halusin myös nähdä, millaiseen kuntoon tällainen keski-iän kynnyksellä oleva kahden lapsen äiti voisi tavoitteellisella treenaamisella neljässä kuukaudessa päästä.
Ruokien punnitseminen, ruoka-aikojen suunnittelu ja eväiden pakkaamisen opettelu veivät oman aikansa, mutta rutinoituivat pian. Ja vaikka ruokavalio vaikutti aluksi tosi suppealta, aika nopeasti oppi itse soveltamaan reseptejä lipsumatta kuitenkaan sallituista ruoka-aineista. Tässä ruuhkavuosia elellessä seitsemän treenikerran sovittaminen viikon sisään oli aika rankkaa (4 salia + 3 aerobista), kun samalla piti huolehtia arjen askareista ja valmistaa myös perheelle ruokaa omien ruokien ohella. Salitreenit olivat niin monipuolisia liikkeittensä puolesta, että niiden suorittamiseen lämmittelyineen kului kutakuinkin 1,5 h/kerta. Olin kuitenkin päättänyt jo alussa että neljä kuukautta menen vaikka päällä seisten, se on lopulta kuitenkin lyhyt aika.

Hyvä niin, sillä puolessa välissä homma jo palkittiin. Rasvaprosentti oli laskenut alle 15 (alussa 21) ja huhtikuussa vietettyjen synttärien kunniaksi sain lahjaksi kauan toivomani sixpäkin. Koska rasvaa paloi niin tehokkaasti ja tavoitteenani oli saada lisää lihasmassaa, sain jatkossa skipata salitreenien jälkeiset intervallit ja osan aerobisista, mikä helpotti hieman arjen aikatauluttamista. Lisäksi ruoka-annoksia kasvatettiin loppua kohden, eikä jatkuva näläntunne haitannut enää samalla tavoin kuin alkuvaiheessa.

Itse treeni kulki hyvin koko jakson ajan parin viikon sairasteluja lukuunottamatta, ja lisämotivaatiota toivat treeniohjelman säännölliset päivitykset sekä se, että liikkeet olivat monilta osin itselleni täysin uusia. Niiden osalta korvaamaton apu olivat ryhmän yhteistreenit perjantai-aamuisin Juha Koivuportaan johdolla, vaikka erityisesti jalkapäivinä odotin Juhan valmennusta välillä pelonsekaisin tuntein.
Jälkeen
Parhaimman onnistumisen riemun sain kuitenkin usein juuri yhteistreeneissä itseni voittamisesta ja koko matkan aikana tulosten parantuessa. Neljässä kuukaudessa rasvaa paloi kymmenen voipaketin verran ja lihasta sain pari kiloa tilalle. Sain myös paljon eväitä treenin tehostamiseen ja huomaan tulosten tuoman hyödyn päivittäin tehdessäni fyysistä työtä. Se onkin suurin motivaationi treenata tavoitteellisesti myös jatkossa.
Tiedän, että Fitness Challengessa oli mukana paljon minua puolta nuorempia atleettisia tyttöjä, joten koko homman voitto tuli todella puun takaa. Sitä suuremmalla syyllä suosittelen ohjelmaa jokaiselle ikään tai kokoon katsomatta, joka on valmis sitoutumaan ja haastamaan itsensä kovaan treeniin. Tuloksia tulee varmasti. Iso kiitos Juhalle hyvästä tsempistä valmentajan roolissa, Fitfarmin Mikolle treeniohjelmista (ja ah, niin ihanasta jalkatreenistä huhtikuussa jonka johdosta vihaan askelkyykkyä vielä enemmän kuin aikaisemmin) ja muille mukana olleille, joiden kanssa sai välillä jakaa kärsimyksiä. 😉  Tästä on hyvä jatkaa, nähdään salilla!
-Henni

Haluatko kirjoittaa kanssamme oman onnistumistarinasi? Lue lisää syksyn valmennusryhmistä klikkaamalla tästä!
 
 
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: