Mitä on kevään trendi treeni HIIT?

Uusi kirjainyhdistelmä koristaa jälleen kuntoklubien lukujärjestyksiä. HIIT on tullut taloon. Ajatus siitä, että 30 minuutissa saadaan irti 60 minuutin kalorit, viehättää monia. Aikaa säästyy ja treeni on tehokasta.

HIIT on lyhenne sanoista “high intensity interval training“. Kyseessä on kovatehoinen intervalliharjoitus, joka on kokonaiskestoltaan melko lyhyt. HIIT on erittäin tehokas harjoittelumuoto rasvanpolttoon, intensiivisyytensä vuoksi. Yleensä kova harjoittelu kestää puolen tunnin treenissä keskimäärin 20 minuuttia.

HIIT-harjoitus koostuu muutamista osioista, joista ensimmäisessä tulee lämmitellä elimistö hyvin, jotta se pystyy vastaanottamaan tulevan kovemman harjoittelun. Lämmittelyn jälkeen alkaa intervalliharjoitus, joka tulisi suorittaa kovemmalla teholla. Tässä vaiheessa treeni tulisi tehdä maksimaalisesti, eli toisin sanoen niin kovaa kuin kropasta irtoaa.

Kenelle treeni sitten sopii? Harjoitella voi aina oman kuntotason mukaan ja tästä syystä kaikki lajista kiinnostuneet ja perusterveet voivat hyvin osallistua tunnille. Tekniikka ja turvallisuus ovat myös ensiarvoisen tärkeitä asioita pitää arvossaan. On myös hyvä muistaa, että pelkkä kovaa harjoitteleminen ei kehitä. Monipuolisuus on valttia tässäkin.

Aplico tarjoaa seuraavat HIIT treenit lukujärjestyksessään:

FLOWRIDE HIIT
Aplicon sisäpyöräilysalissa on nyt teematuntina uusi HIIT.  Flowride HIIT -tunti vie asiakkaat läpi lyhyen ja tiivisrytmisen intervalliharjoituksen, jonka aikana lepo- ja palautusjaksot vuorottelevat nopeassa tahdissa. Tunnin pituus on 30 minuuttia, sisältäen alkuverryttelyn, harjoitusosion ja loppuveryttelyn. Tuntiin ei sisälly venyttelyjä. Tunnilla keskitytään intensiteetin vaihteluun ja tehojen ulosmittaamiseen kovilla osuuksilla.

TABATA by x-method
Fyysisesti haastava treeni, joka polttaa tehokkaasti rasvaa. Harjoitus kestää 30 min. Lämmittelyyn käytetään 5min ja itse harjoitukseen 20 min. Harjoitus suoritetaan erilaisilla painoilla ja oman kehon painoa apuna käyttäen. Hyvä vinkki, jos haluat lämmitellä pidempään: Yhdistä harjoitukseen vaikka 10-15 min harjoittelu kuntosalin aerobisilla laitteilla tai tule kävellen/pyörällä klubille.

OMA HIIT TREENI PURURADALLA
Moni on aloittanut juoksuharrastuksen tavoitteena kesän juoksutapahtumat. Hyvää juoksukuntoa voi hakea myös omatoimisesti HIIT harjoitteilla lenkkipolulla. 10-15 min kevyen hölkän jälkeen esim. 2:1, eli 15-20 sekunnin tiukkojen spurttien välissä 10 sekunnin hölkkää tai kävelyä.

Hikisiä treenejä kohti kevättä!
 

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: