Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

10 parasta syytä treenata

Säännöllinen liikunta vaikuttaa hyvinvointiisi monella tavalla. Viime viikonlopun Iltalehti oli koonnut tähän vuodenaikaan sopivan artikkelin: 10 parasta syytä treenata!

Siinä ei ole mitään pahaa, että kuntosalilla tavoitellaan kaunista ja lihaksikasta kroppaa. Mutta ulkonäkösyyt eivät suinkaan ole ainoa asia, minkä vuoksi hikoilu kannattaa. Women’s Health -lehti listasi kymmenen hyvää treenisyytä, joilla ei ole mitään tekemistä peilikuvasi kanssa.

1. Liikunta piristää mielialaa
Reipas treeni karkottaa kärttyisän mielen. Liikunta saa aivot tuottamaan mielihyvähormoneja, jotka rentouttavat sekä lievittävät ahdistusta ja stressiä.

2. Nukut paremmin
Liikunta on luonnollinen unilääke. Säännöllisesti kuntoilevat nukkuvat paremmin. Unen kannalta sillä ei ole väliä, liikutko aamulla, päivällä vaiko vasta illalla.

3. Muisti paranee
Onko edessä tentti tai tärkeä työtilaisuus? Suuntaa ensin lenkkipolulle! Behavioral Brain Research -lehdessä julkaistun tutkimusen mukaan jo yksikin aerobinen liikuntasuoritus nostaa hyvin toimivaan muistiin liitettyjen hormonien pitoisuutta veressä.

4. Luovuus lisääntyy
Hyväkuntoiset hyötyvät liikunnasta yllättävillä tavoilla. Frontiers in Neuroscience -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan säännöllisesti liikuntaa harrastavat pärjäsivät kuntopyörällä poljetun session jälkeen luovuutta mittaavissa tehtävissä huomattavasti paremmin kuin sohvaperunat.

5. Syöpäriski pienenee
Säännöllinen liikunta pienentää useiden tutkimusten mukaan syöpäriskiä.

6. Lataa akkuja
Pyöräily pari, kolme kertaa viikossa nostaa energiatasoasi voi nostaa energiatasoa 20 prosenttia ja vähentää uupumista jopa 65 prosenttia. Myös juokseminen tai muut aerobiset liikuntamuodot toimivat samalla tavalla. Tämä johtuu siitä, että liikunta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja lisää piristävän dopamiinin tuotantoa aivoissa.

7. Parantaa itsetuntoa
Liikkuessasi näet, mihin kaikkeen kehosi pystyy ja kuinka vahva olet. Voiman tunne parantaa itsetuntoasi, ja se säteilee myös elämäsi muille alueille.

8. Sairauspoissaolot vähenevät
Tutkimukset viittaavat siihen, että säännöllinen liikunta parantaa kehosi vastustuskykyä.

9. Kuukautiskivut lievittyvät
Kipristeleekö vatsasi alkavien kuukautisten takia? Äläpä suuntaakaan heti lääkekaapille, vaan kokeile ensin kuntoilua. Sen erittämät endorfiinit toimivat luonnollisina kipulääkkeinä ja parantavat oloasi.

10. Työteho paranee
Population Health Management -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan liikkumattomuus laskee työtehoa ja heikentää suorituksia.

Lähde: Iltalehti 5.1.2014
www.iltalehti.fi

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: