Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Terveiset euroopan terveys ja fitness forumista

Saksan Kölnissä pidettiin European healt & Fitness forum 6.4. Järjestäjänä toimi Europe Active, yhdessä messujen kanssa. Tapahtumaan saapui yli 400 alan toimijaa eri puolilta Eurooppaa. Foorumin aiheena ja kantavana teemana oli tänä vuonna Growing the fitness sector through innovation. Päivän aikana kuultiin yrittäjiä, laitevalmistajia ja poliitikkoja. Itselläni oli etuoikeus olla mukana, edustaen Suomen Kunto-ja Terveysliikuntakeskusten yhdistystä
 ja samalla kerätä uutuuksia ja ideoita omaan yritykseeni.

Päällimmäiseksi mieleeni foorumista jäivät tutut teemat, lastenliikunta ja ikääntyvät liikkujat. Uusia toimijoita ja innovaatioita esiteltiin useita. Minusta alan   palvelumalleissa on jo monia hienoja innovaatioita. Aina hienouden ei tarvitse tulla erikoisista teknologisista ratkaisuista. Omaan muistioon tuli pitkä lista ajatuksia, joita kehitetään jatkossa yhdessä oman henkilökunnan kanssa. Meilläkin tehty PAHA-hanke oli myös esillä foorumissa.

Seminaaria seurasi neljän päivän Fibo messut. Fibo on alan suurin Euroopan messutapahtuma. Messuilla oli tänä vuonna 725 eri toimijaa yli 40 eri maasta. Osallistujilla oli neljä päivää aikaa ehtiä kiertää kaikki suuret messuhallit.

Esiin nostamisen arvoista tänä vuonna oli sisäpyöräilyn suuri määrä. Uusia toimijoita on tullut alalle ja sisäpyöräilyyn oli panostettu valtavasti. Lähes kaikilla toimijoilla oli jonkinlainen teknologinen ratkaisu tai videot pyöräilyn harjoittelun tueksi. Suunnolla on Iqniter-järjestelmä, jota Aplicossa olemme käyttäneet jo vuodesta 2008. Iqniter oli myös mukana messuilla omalla osastollaan. Moniin erilaisiin järjestelmiin tutustuneena liputan edelleen sykeseurantaan, wattien seuraamisen sijaan. Wateilla ohjatessa harjoituksen vaikutus on ryhmässä erilainen, kun kuntotasotkin vaihtelevat. Syke on aina suora ikkuna jokaisen asiakkaan kehoon. Sykkeen kautta ohjaajan on helpompi hallita ryhmän harjoittelua ja luoda samanlainen harjoitus kaikille salissa olijoille.

Yksi suurin ja eniten noussein trendi oli anturiteknologia. Tämä puoli oli vallannut kokonaisen oman messuhallin. Paljon uusia toimijoita ja älyttömän kokoisia osastoja. Nämä tulevat varmasti vuosien myötä mukaan harjoittelun analysointiin. Ne lisääntyvät varmasti kuntokeskusten arjessa, kun ne vielä tekniikan kehittyessä hieman halventuvat. Upeita tulevaisuuden näkymiä olivat mm. näyttöruudut, jotka virtuaalisesti analysoivat asiakkaan suoritusta. Vaikea vielä arvioida milloin niitä nähdään kuntosaleilla. Itse uskon niiden helpottavan ja lisäävän palveluja erilaisissa keskuksissa. Robotti tuskin kuitenkaan koskaan tulee korvaamaan ohjauksessa ihmisten välistä kohtaamista.

Crossfit osasto oli selkeästi pienentynyt. Muutamat isot toimijat olivat kasvaneet entisestään. Pienet toimijat olivat sen sijaan kadonneet markkinoilta. Isoilla ständeillä oli perustoimintojen lisäksi tullut mukaan erilaisia kisailupaikkoja, ehkä motivoimaan harjoittelijoita kovaan treeniin. Osastolla näkyi myös uusia välineitä, esimerkiksi tasapainoharjoitteluun. Räkkien monipuolinen käyttö on varmasti tarpeen tulevaisuudessa. Toinen merkittävä muutos oli ryhmäliikuntatuotteiden vähyys. Mitään uutta ja mullistavaa ei Eurooppa siellä tarjonnut  ryhmäliikuntatuotteiden etsijöille.

Ylpeä olin suomalaisen Gymstickin kohdalla. Lähes kaikki ohikulkijat pysähtyivät tähän Fitstones hyllyn eteen. Hienoja kotimaisia oivalluksia. Suomaliset kivet ja myös tuotanto on kotimaista. Fitstonesit erottuivat edukseen ja otekiviä tulette varmasti näkemään myös Aplicon salilla.


Pieniä tuliaisia asiakkaille, tuli jälleen matkalta mukaan. Teemme viikoittain videoita näillä pienvälineillä. Videoista voitte ottaa paloja oman harjoittelunne tueksi. Esimerkiksi uusien tasapainolautojen materiaali on pehmeää ja miellyttävää vanhoihin verrattuna. Siihen soveltuvat harjoitukset videoitiin tällä viikolla ja video on nähtävissä Aplicon Facebookissa. Toivottavasti nämä pienet tuliaiset tuovat mukavaa vaihtelua juuri Sinun harjoitteluusi.

Messujen välissä SKY:n APT-tiimi kokousti Europe Activen johdon kanssa jo olemassa olevasta yhteistyöstä, sekä myös uusista yhteistyö malleista. Oli ilo olla mukana ja saada viedä suomalaista osaamista tiedoksi kentälle. Samalla sain tuoda mukanani repullisen uusia ideoita.

Liikunnallisin messuterveisin,

Jutta Österberg-Hurme, Tj
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy
jutta.osterberg-hurme(at)aplico.fi
www.aplico.fi

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: