Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Mitenkäs se joulu ja liikunta?

Lopetatko liikunnan harrastamisen loppuvuodeksi joulun kiireiden takia? Tällä hetkellähän joulukiireet puskevat päälle ja pyhien vuoksi tulee helposti 3–4 viikon tauko liikunnasta. Monihan miettii tässä vaiheessa, että sitten tammikuussa aloitan uudelleen ja liikun vielä enemmän kuin syksyllä.

Tässä ajattelumallissa on olemassa yksi huono puoli. Miten luulet kehosi reagoivan lähes kuukauden tauon jälkeen, kun alat harrastamaan kuormittavaa liikuntaa 3–5 kertaa viikossa? Lihaskivut ovat alussa normaalia, mutta monesti rasituksen jälkeen alat tuntemaan nivelkipuja, joka taas ei ole normaalia vaan merkki liiallisesta rasituksesta tai esim. kuntosalilla virheellisestä tekniikasta. Tässä vaiheessahan suomalainen sen kuin jatkaa vain, kunnes huomaa, että kroppa on aivan loppu sekä oma jaksaminen myös. Silloin yleensä lopetetaan kokonaan se liikunta ja jäädään työpäivän jälkeen kotiin lepäämään.

Kuulostaako tutulta? Oletko miettinyt, miten sinä onnistut jatkamaan säännöllistä liikuntaa tauon jälkeen? Minun kohdallani se onnistuu niin, etten pidä 3–4 viikon mittaisia taukoja liikunnasta vaan pidän lyhyempiä. Oikeastaan harrastan liikuntaa joka viikko, mutta välillä liikunta on huomattavasti kevyempää. Tauon jälkeen en suoraan jatka kuntosalilla tai Bodypump-tunnilla treenaamista samoilla painoilla, joilla tein ennen taukoa, ja kestävyystreeneissä huolehdin, etten vedä joka kerta täysillä.

Aloita siis tauon jälkeen parilla treenillä viikossa ja tee ne treenit hieman kevyempinä. Näin huolehdit, että kehosi ehtii palautumaan kunnolla ennen seuraavaa liikuntakertaa ja tottuu jälleen liikunnasta tulevaan kuormitukseen. Muista vanha viisaus: “Kohtuus kaikessa”.

Aina on myös se vaihtoehto, että et edes aloita sitä taukoa, vaan jatkat liikuntaa ympäri vuoden, vaikka pitäisitkin pari kevyempää viikkoa tässä pyhien ympärillä. Liike on lääke.

Oikein hyvää joulun odotusta ja liikunnallista uutta vuotta!

 

 

Kirjoitta:

Jussi Huttunen

Oma Personal Trainer

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

www.aplico.fi

jussi.huttunen@aplico.fi

 

 

Kyllä, haluan tulla tutustumaan Aplicoon!
Minulla on kysymys Aplicoon!
Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: