Liikunta- ja Hyvinvointikeskus • 050-356 3045info@aplico.fi

Ei ole aikaa, vai olisiko sittenkin?

Ei ole aikaa on perus selitys moneen asiaan arjessa. Olipa kyse sitten liikkumisesta, siivoamisesta, kaupassa käynnistä, ruuan laitosta, tai melkein mistä tahansa arkisesta asiasta. Kuitenkin kaikilla meillä on samat 24 tuntia vuorokaudessa joten miten toisilla on aikaa ja toisilla ei? Kysymys on tietysti osittain priorisoinnista, mutta toisaalta siihen vaikuttaa myös omat uskomukset.

Kuinka paljon mikäkin asia vie aikaa sinun mielestäsi?

Esimerkiksi treenin osalta moni ajattelee, että “hyvä treeni kestää ainakin 60 minuuttia”. No, jos ei ole tuntia aikaa niin ei pysty tekemään hyvää treeniä ja huonoa treeniä ei kannata tehdä…turha siis lähteä ollenkaan.

Itse havahduin kerran kun tuijotin epätoivoissani likaisia astioita pursuavaa keittiötä ja tuskailin kun ei ole aikaa…Kello oli tuolloin 18.30 ja 18.45 minun piti lähteä omaan harrastukseen. Ei olisi siis aikaa siivota…Vai olisiko sittenkin? Tuhlasin minuutin jahkailuun ja sen jälkeen päätin aloittaa ja tehdä niin paljon kuin ehtisin. Klo 18.38 olin tyhjentänyt astianpesukoneen, täyttänyt sen ja pessyt vielä yhden kattilankin ja homma oli valmis. Kannatti siis aloittaa!

Mitäpä jos seuraavalla kerralla kun mietit, että pitäisi lähteä salille, jumppaan, lenkille tai mihin vain liikkumaan, niin älä tuhlaa minuutteja jahkaamiseen että lähteäkö vai ei. Lähde ja tee edes 10 minuutin treeni tai kävelylenkki korttelin ympäri – se on parempi kuin ei mitään, eikö vaan? Ja kuka tietää, 10 minuutin treenistä tulee helposti 20 treeni, kun taas sohvalla asian pohtiminen todennäköisesti ei johda mihinkään. Kun käytät aikaa asian pohtimiseen, niin hetken päästä huomaat, että eihän sinulla enää ole edes aikaa. Saatko kiinni ajatuksestani?

Kaikilla meillä on aikaa. Sinusta itsestäsi kiinni miten sen käytät. Iloa ja hyviä valintoja ensi viikkoon!

Kirjoittaja:

Sari Hankimo, Oma personal trainer
sari.hankimo@aplico.fi
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico
www.aplico.fi

Kyllä haluan tulla tutustumaan Aplicoon!

Kyllä, minulla on teille kysymys!

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: