Äitiysliikunta

Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplicossa haluamme panostaa perheiden yhteiseen liikuntaan sekä tukea liikunnan harrastamista kaikissa elämänvaiheissa. Yksi tärkeä osa tätä ovat äitiysliikuntapalvelumme. Näiden palveluiden myötä haluamme tukea äidin hyvinvointia ja jaksamista raskausaikana, auttaa palautumaan synnytyksestä sekä ohjata turvallisesti takaisin liikunnan pariin synnytyksen jälkeen.

Tästä pääset syksyn kurssitarjontaan: Aplico kurssikalenteri syksy 2021

 

Ryhmäliikuntatunnit

Ryhmäliikuntatarjonnastamme löytyy erityisesti äideille suunnattuja tunteja, joille voi osallistua raskauden aikana ja/tai synnytyksen jälkeen yksin tai vauvan kanssa. Tunnit sisältävät monipuolista liikuntaa, askellusta, lihaskuntoa ja kehonhuoltoa, raskaus ja synnytys huomioon ottaen. Vauvan kanssa jumpatessa äidin ja vauvan yhteinen liikuntahetki vahvistaa kiintymys- ja vuorovaikutussuhteiden kehittymistä sekä tukee vauvan motorista kehitystä, kehon tuntemusta ja kehonhallintaa. Tunneilla on mahdollisuus tutustua myös muihin äiteihin ja vauvoihin, joten äidit voivat saada tunneilta tärkeää vertaistukea ja vauvat puolestaan oman ikäistään leikkiseuraa.

 

Koppa kuntosalilla ja virtuaalitunneilla

Tuntikalenteriimme on erikseen kirjattu aika “koppa kuntosalilla”, jolloin äidit voivat tulla kuntosalille tai virtuaalijumppaan treenaamaan vauvan kanssa tämän ollessa turvakaukalossa. Tuntikalenterissamme on myös “koppa sallittu tunnille” -liitteellä merkittyjä ryhmäliikuntatunteja, joille äidit voivat ottaa vauvan mukaan turvakaukalossa. Vauvojen ollessa tunnilla mukana huomioi ohjaaja sen myös esimerkiksi musiikin äänen voimakkuudessa.

 

9Months -kurssi – raskaana oleville

Kurssilla käymme läpi kehon muutoksia raskausaikana, miten voit harrastaa liikuntaa turvallisesti raskausajan sekä valmistaa kehoasi synnytykseen ja siitä palautumiseen. Kurssilla treenataan lihaksia, jotka joutuvat raskausaikana ja synnytyksessä kovalle rasitukselle ja erityisesti lantionpohjalihastreeni on tärkeässä osassa tätä kurssia. Kurssille voi osallistua kaikissa raskauden vaiheissa. Kurssiin sisältyy neljä tunnin mittaista tapaamista, joista jokainen sisältää teoriaosuuden ja liikuntaa. Teoriaosuuksissa aiheina ovat mm. raskauden vaikutukset kehoon ja liikkumiseen, keskivartalon palautuminen ja liikunnan aloittaminen synnytyksen jälkeen.

 

Starttikurssit äideille

Paluu liikuntaharrastuksen pariin voi tapahtua myös ohjattujen starttikurssiemme kautta. Starttikurssit pitävät sisällään äitien kuntokartoituksen (sisältää mm. erkauman testauksen), neljä pienryhmäohjausta, neljän viikon liikuntasuunnitelman, kuntosaliopastuksen sekä neljä viikkoa harjoittelua tavoitteesi mukaan. Ohjatuille kuntosalikerroille äiti voi tulla joko yksin tai ottaa vauvan mukaan turvakaukalossa.

Tästä pääset syksyn kurssitarjontaan: https://aplico.fi/tuote/starttikurssi-aideille/

 

Äitiysliikuntavalmentajat tukenasi

Aplicolla toteutetaan ajanvarauksella äitiysliikuntatapaamisia, joilla pääsee tapaamaan äitiysliikuntavalmentajaamme kahden kesken. Äitiysliikuntatapaamiset ovat kaikille jäsenillemme jäsenetuja ja vastaavat yhtä omaPT -tapaamista.

 

Äitiysfysioterapia

Fysios Aplico Lohjan puolelta löydät myös äitiysfysioterapiapalvelut. Raskausaikana erilaisia kehon jumeja ja kiputiloja voidaan tehokkaasti lievittää fysioterapialla. Synnytyksen jälkeen fysioterapeutti voi esimerkiksi neuvoa vatsalihasten erkauman kuntouttamisessa, käsitellä sektioarpea sekä auttaa erilaisissa lantionpohjan ongelmissa. Myös raskausajan hieronta onnistuu äitiysfysioterapeutin vastaanotolla. Ajanvarauksen äitiysfysioterapeutti Saara Tähtiselle (äitiyslomalla) voi tehdä suoraan Fysioksen ajanvarauspalvelun kautta: https://www.fysios.fi/toimipisteet/lohja-fysioterapia

Aplicon äitiysliikuntavalmentajat ja Fysioksen fysioterapeutit tekevät tiivistä yhteistyötä yksilöohjauksen puolella kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Tarjonnassamme on erikokoisia yhteistyöpaketteja ja asiakkaalle parhaiten soveltuva paketti määritetään aina asiakkaan tavoitteiden, toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yhteistyöpaketit sopivat hyvin esimerkiksi synnytyksen jälkeiseen kuntoutukseen. Lisätietoja paketeista saat äitiysliikuntavalmentajiltamme.

 

Äitiysliikuntavalmentajat ja -ohjaajat

Emma Lindén, äitiysliikuntavalmentaja
emma.linden@aplico.fi
050 542 1630

Nina Karhula, äitiysliikuntavalmentaja
nina.karhula@aplico.fi
044 088 5529

Sari Hankimo, oma personal trainer, äitiysliikuntaohjaaja
sari.hankimo@aplico.fi
050 500 1131

Petra Lindberg, oma personal trainer, äitiysliikuntaohjaaja
petra.lindberg@aplico.fi
044 712 0574

 

© Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: