Tiedoksi jäsenillemme tekemämme selvitys (58 g) covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi!

Selvitys aluehallintovirastolle ja Lohjan kaupungille yksityisen toimijan toimenpiteistä covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi 58 g.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti torstaina 4.3.2021 uusista rajoituksista Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Nyt myös aikaisemmin poisjätetty Lohja on mukana tässä listassa. Tartuntatautilain pykälän 58 g mukainen päätös astuu voimaan yrityksessämme maanantaista ja on voimassa Avin ilmoituksen mukaan. 8.-14.3.2021.

Avi ilmoitti jatkosta 11.3. ja 58 g pykälän mukainen toiminta jatkuu nyt 15.3.–28.3. välisen ajan.

Tartuntalain pykälän 58 g mukainen tilojen sulkeminen koskee laajasti niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoiden tiloja. Sen mukaan sisätiloja on kuitenkin mahdollista käyttää, jos niissä on samanaikaisesti enintään kymmenen asiakasta tai osallistujaa. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä. Jos toimija ei rajaa tilojen käyttöä korkeintaan edellä mainittuihin henkilömääriin, tilat on suljettava. Tilojen käytössä on aina huomioitava tartuntatautilain mukaiset uudet velvoitteet terveysturvallisista järjestelyistä ja asiakkaiden ohjeistamisesta. Jos terveysturvallisuudesta ei ole mahdollista huolehtia, tilaa ei voi käyttää.

 

Olemme muokanneet koko sisätiloissa tapahtuvan toimintamme tämän mukaiseksi. Meidän 3000 m2 tiloihin tuon 10 henkilön sijoittaminen on helppoa, mutta se vaati koko toiminnan uudelleen organisoinnin ja lukujärjestyksen muuttamisen sekä uuden työvuorosuunnittelun. Alla olevassa listassa on lisätoimenpiteet, joita olemme tehneet to 4.3. annetun selvityksen jälkeen ja niiden toimintamallien lisäksi (Tartuntalaki 58 d). Oheisilla toimenpiteillä pystymme noudattamaan uusia rajoituksia ja suorittamaan valvontaa sisätiloissa tapahtuvan liikunnan osalta.

 

Toimintamallit 8.3.–28.3. välisenä aikana:

 

 1. Kuntosalin aukioloaikoja on rajoitettu, jotta valvonta onnistuu. Aukioloajat ovat ma-pe 4.45–22.30, la 6.00–22.30 ja su 9.45–21.15. Aukioloajan henkilökuntamme on valvomassa jokaisessa käytössä olevassa tilassa.
 2. Kuntosalille ja toimintasalille varataan paikka varausjärjestelmästämme. Asiakas valitsee ennakkoon, kummassa tilassa suorittaa päivän harjoituksen. Koko treeni alkulämmittelyineen tulee suorittaa valitussa tilassa. Asiakas voi varata tunnin harjoitteluajan ja väleissä on 15 minuutin tauot kontaktien välttämiseksi.
 3. Olemme luoneet ensi ryhmäliikuntaan erikoislukujärjestyksen, jotta tuntien välissä on 15 minuutin tauot. Suurissa ryhmäliikuntatiloissa ja varastoissa on asiakkaille erilliset sisään ja uloskäynnit kontaktien välttämiseksi. Olemme rakennuttaneet vielä ylimääräisen vesipisteen käsienpesua varten Sali 1:n tilaan, jossa ryhmäliikunta pääasiassa tiloissamme tapahtuu. Kyseinen tila on 200 m2 ja kun laskee ohjaajan lavan ym. pois on 10 henkilön henkilökohtainen liikuntatila lähes 15 m2/henkilö.
 4. Asiakkaat ovat ohjeistettu saapumaan omalle varaamallesi tunnille maksimissaan 5 minuuttia ennen tunnin alkua. Ylimääräistä oleilua kuntokeskuksemme tiloissa tulee välttää. Asiakasta on ohjeistettu varaamaan vain yhden liikuntatunnin per päivä tästä syystä. Varatun tunnin/kuntosalin jälkeen salilta on poistuttava välittömästi.
 5. Kahvilan tilat ovat suljettuna. Kahvin ja muut myyntituotteet asiakas saa mukaansa take away-mallilla maskin takaa hymyilevien silmien kera.
 6. Omavalvontaamme kuuluu se, että henkilökunta valvoo ryhmätunneilla turvavälejä ja maskin käyttöä sekä kiertää säännöllisesti kaikissa tiloissa ja seuraa turvavälien sekä hygieniaohjeiden noudattamista. Henkilökunnalla on oikeus poistaa tiloista asiakkaat, jotka eivät noudata määriteltyjä toimintamallejamme covid-19 osalta. (Tartuntalaki 58 d ohjeet ja toimintamallimme.)
 7. Pukuhuoneessa pitää noudattaa turvaväliä 2 m ja siellä saa olla maksimissaan 10 minuuttia kerrallaan. Henkilökunta valvoo myös näiden ohjeiden noudattamista. Lisäksi suosittelemme asiakkaita pukemaan treenivaatteet valmiiksi ulkovaatteiden alle, jotta pukuhuoneessa oloaika lyhenee minimiin. Voit edelleen jättää myös kengät aulaan ja siirtyä suoraan tilaan, jonne olet varannut paikan.
 8. Lapsiparkintilan asiakasmäärä on laskettu 8 henkilöön ja vanhemmat huolehtivat lasten käsienpesusta omiensa ohella.
 9. Asiakaspalvelu palvelee pleksin ja maskien takaa sekä etänä puhelimen ja sähköpostin välityksellä.
 10. Oma Personal Trainerit tekevät työn maskissa, määritellyillä etäisyyksillä asiakkaaseen sekä ulkoliikuntana.
 11. Laitepilates ja valmennusryhmät ovat 4–8 henkilön pienryhmiä ja ne jatkuvat lukujärjestyksen mukaisesti.
 12. Tässä vain murto osa malleistamme. Nämä mallit on lisätty 58 g käyttöönoton jälkeen. Kaikki jo voimassa olleet toimintamallimme ovat edelleen käytössä mm. maskin käyttö, käsienpesu, laitteiden desinfiointi, siivoussuunnitelmat, turvavälit jne. (Tartuntalaki 58 d ohjeet ja toimintamallimme.)

Tässä yksi selvitys asiakkaillemme toimintamalleistamme: https://aplico.fi/toimintamallit-ja-rajoitukset-kuntokeskuksessamme-22-2-31-3/

Selvitys 58 d asiakaskirjeemme: https://aplico.fi/tiedoksi-jasenillemme-selvitys-aluehallintovirastolle-ja-lohjan-kaupungille-yksityisen-toimijan-toimenpiteista-covid-19-epidemian-leviamisen-estamiseksi/

Me teemme joka päivä parhaamme, että Aplicon jäsenillä on monia mahdollisuuksia terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon tänä haastavana aikana. Tiloissa tapahtuvien rajujen rajoitustoiminen ja kapasiteettiimme vähentämisen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme monia mahdollisuuksia etäliikuntaan. Kaikki Sali 1 tapahtuvat tunnit tulevat asiakkaillemme reaaliajassa kotiin ja kannustamme näin etäliikunnan valitsemiseen hybridinä. Vuoden ajan tutuksi tulleet livestriimit ja niiden tallenteet jatkuvat myös lukujärjestyksen mukaisesti asiakkaillemme. Ulkoliikunta on uusi mahdollisuus liikunnan suorittamiseen yrityksemme toimesta. Toimintamme vastuullisuudesta ja reagoinnista lisää selvityksessä 58 d.

 

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy sitoutuu 58 g § säädettyjen velvollisuuksien ja rajoitusten sekä niitä koskevien päätösten noudattamiseen toiminnassaan covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi.

 

Lohjalla 7.3.2021

 

Jutta Österberg-Hurme

Toimitusjohtaja, yhdessä henkilökunnan kanssa

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy

www.aplico.fi

Jaa tämä sivu
Facebook
Twitter

Kyllä, haluan varata ajan kokeilutreeniin 35 €

Haluatko tulla tutustumaan meidän Personal Training-palveluumme? Haluamme tarjota sinulle 35 € kokeiluhinnalla yhden treenin valitsemasi personal trainerin kanssa. Voit myös kokeilla tuotetta X-Method, jolloin voit valita valikosta sen ja ohjaamme sinulle siitä näytetunnin kuntosalilla. Täytä oheinen lomake niin tavataan pian kokeilutreenin merkeissä.
Valitse X-method tai Personal Trainer: